Izmēģiniet šo garšīgo makaronu ēdienu, lai ātri un veselīgi pagatavotu pusdienas ar dārzeņiem. Ar zemu kaloriju daudzumu, ēdiens nodrošina šķiedrvielas, C vitamīnu un dzelzi.
SASTĀVDAĻAS
1 ēdamkarote rapšu eļļas
1 sarkanā paprika, bez sēklām un sagriezta kubiņos
150 g pilngraudu spageti
2 sarīvēti kabači (250g)
2 smalki sarīvētas ķiploka daiviņas
1 citrona miziņa un sula
15 g smalki sagriezta bazilika
25 g grauzdēti ciedru rieksti
2 ēdamkarotes smalki rīvēta parmezāna
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē eļļu lielā nepiedegošā pannā. Pievieno piparus un cep 5 minūtes. Tikmēr uzvāra makaronus 10-12 minūtes, līdz tie ir mīksti. Pievieno pipariem kabaci un ķiplokus un vāra, bieži maisot, 10-15 minūtes, līdz kabacis ir mīksts.
Samaisa citrona miziņu un sulu, baziliku un spageti (atliek nedaudz makaronu ūdens) un samaisa kopā, pievienojot nedaudz makaronu ūdens. Pievieno ciedru riekstus, pēc tam saliek ēdienu bļodiņās un pasniedz ar parmezānu.