Piparu un citronu spageti ar baziliku un ciedru riekstiem

© Foto: pixabay.com

Izmēģiniet šo garšīgo makaronu ēdienu, lai ātri un veselīgi pagatavotu pusdienas ar dārzeņiem. Ar zemu kaloriju daudzumu, ēdiens nodrošina šķiedrvielas, C vitamīnu un dzelzi.

SASTĀVDAĻAS

1 ēdamkarote rapšu eļļas

1 sarkanā paprika, bez sēklām un sagriezta kubiņos

150 g pilngraudu spageti

2 sarīvēti kabači (250g)

2 smalki sarīvētas ķiploka daiviņas

1 citrona miziņa un sula

15 g smalki sagriezta bazilika

25 g grauzdēti ciedru rieksti

2 ēdamkarotes smalki rīvēta parmezāna

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Uzkarsē eļļu lielā nepiedegošā pannā. Pievieno piparus un cep 5 minūtes. Tikmēr uzvāra makaronus 10-12 minūtes, līdz tie ir mīksti. Pievieno pipariem kabaci un ķiplokus un vāra, bieži maisot, 10-15 minūtes, līdz kabacis ir mīksts.

Samaisa citrona miziņu un sulu, baziliku un spageti (atliek nedaudz makaronu ūdens) un samaisa kopā, pievienojot nedaudz makaronu ūdens. Pievieno ciedru riekstus, pēc tam saliek ēdienu bļodiņās un pasniedz ar parmezānu.

Dzīvesstils

Vai mēdz būt, ka centies ievērot “visus likumus”, kad jādodas pie miera, taču tas vienalga nesniedz enerģiju nākamajā rītā? Iemesls var slēpties tavā hronotipā - dabiskajā miega–celšanās ritmā, kas nosaka, kad jūties vismožākais un kad visvairāk noguris. Jauni pētījumi pierāda, ka pielāgot miega laiku savam hronotipam var būt krietni vērtīgāk nekā sekot vispārinātiem ieteikumiem, raksta “Tom's Guide”.

Svarīgākais