Padomi, lai pārtika karstā laikā nesabojātos

© Foto: pixabay.com

Karstā laikā un sākoties atvaļinājumiem biežāk dodamies pie dabas un ūdeņiem, noklājam segu un baudām gardu ēdienu kopā ar draugiem un ģimeni.

Taču karstā laikā ir svarīgi pievērst uzmanību pārtikas higiēnai. Diemžēl karstais laiks nodrošina optimālu vidi, lai uz pārtikas vairotos baktērijas, tāpēc vasaras mēnešos ir nepieciešama papildu piesardzība, raksta goodhousekeeping.com.

  • Lielveikalā atdzesētās un saldētās preces izvēlieties pēdējās un iesaiņojiet tās tieši aukstummaisos pie kases. Pēc iespējas ātrāk nogādājiet tās mājās un ledusskapī vai saldētavā.
  • Ledusskapī jābūt 5°C vai zemākai temperatūrai. Iegādājieties ledusskapja termometru, jo ledusskapja ciparnīcas ne vienmēr ir precīzas. Nepārslogojiet ledusskapi (gaisam ir jācirkulē) un pēc iespējas retāk atveriet ledusskapja durvis.

Foto: pixabay.com

  • Saldētus pārtikas produktus lēnām atkausējiet ledusskapī, kur tie būs mazāk jutīgi pret temperatūras svārstībām un pasargāti no kukaiņiem.
  • Iesaiņojiet piknika ēdienu atsevišķā aukstummaisā no dzērieniem un turiet aukstuma maisiņu aizvērtu, līdz ir pienācis laiks ēst.
  • Plānojiet uz priekšu un piknikam laikus sagatavojiet daudz ledus iepakojumu. Pārvietojiet pārtiku tieši no ledusskapja aukstummaisā tieši pirms došanās ceļā. Pilnībā iepakots aukstummaiss paliks auksts apmēram četras stundas. Piepildiet ūdens pudeles un ievietojiet tās saldētavā iepriekšējā vakarā - tās var izmantot, lai saglabātu ēdienu vēsu ceļā uz pikniku, un tad būs auksts dzēriens mājupceļam.

Foto: pixabay.com

  • Garos braucienos ar automašīnu turiet aukstuma somas automašīnas daļā ar gaisa kondicionētāju, nevis atstājiet tās bagāžniekā.
  • Ņemiet līdzi virtuves dvieli un antibakteriālo roku želeju, lai būtu tīras rokas un netīrumu satīrīšanai. Ja nevarat iztikt bez mitrajām salvetēm, noteikti tās paņemiet līdzi.
  • Paņemiet līdzi atkārtoti lietojamos vākus burku aizvēršanai un aizveramus maisus ar klipšiem, saitēm vai knaģiem, lai kukaiņi nesabojātu pārtikas produktus.

Foto: pixabay.com

  • Glabājiet dzērienus atsevišķā ledusskapī vai aukstumkastē, kas piepildīta ar ledu, lai galvenais ledusskapis varētu palikt aizvērts.
  • Grila gaļas pārpalikumi, pastēte, zivis, rīsu salāti, salāti un citi izstrādājumi, kas ātri bojājās un kas bijuši ārpus ledusskapja vairāk nekā divas stundas, ir jāizmet. Ja šaubāties: neriskējiet!

Kā pagatavot gaspačo, lasiet šeit