Zaļo salātu pareiza pagatavošana

© Foto:pexels.com

Zaļumi ir unikāla iespēja padarīt uzturu ne tikai veselīgu, bet arī daudzveidīgu. Viss, kas nepieciešams, ir vienkārša sagatavošana, lai palīdzētu produktam parādīt savu garšu.

Zaļie ir salātu karaļi. Bet pilnībai nav robežu. Tie ir neticami daudzpusīgi, saka Džošua Makfedens, šefpavārs un grāmatas Six Seasons: a New Way With Vegetables autors. Zaļumi satur daudzas uzturvielas, vitamīnus A un C, minerālvielas, piemēram, dzelzi un kalciju, tādējādi pievienojot ēdienam ne tikai svaigu kraukšķīgumu un košu garšu, bet arī labumu, raksta bbcgoodfood.com.

Neizmetiet kātus

Foto: pixabay.com

Cietus mangolda vai lapu kāpostu kātus var un vajadzētu iekļaut salātos. Tie ir diezgan ēdami un pievieno ēdienam jauku kraukšķīgumu. No lapām nogrieziet stublājus un sasmalciniet. Sautējiet ar olīveļļu, ķiplokiem un čili, līdz tie ir nedaudz mīksti, bet joprojām saglabā kraukšķīgumu. Pēc tam pievienojiet uz pannas arī lapas. Viegli apcep, atdzesē maisījumu, pievieno sauju svaigu salātu, piemēram, kukurūzu, kā arī riekstus un gurķu šķēles. Salāti gatavi!

Izveidojiet savus maisījumus

Foto: pixabay.com

Izvairieties no gataviem maisījumiem. Tā vietā iegādājieties dažādus zaļumus, lai katru dienu varētu pagatavot dažādus salātus. Piemēram, sajauciet dažādu mazu salātu zaļumu maisījumu ar nelielu sauju zirņu dīgstiem un rūgtiem zaļumiem, piemēram, lapu cigoriņiem.

Pēc tam pievienojiet garšaugus, piemēram, baziliku, piparmētru un pētersīļus, kā arī dažas selerijas lapas, kas piešķirs ēdienam svaigu, pikantu garšu.

Meklējiet līdzsvaru

Foto: pixabay.com

Apvienojiet vārītus zaļumus ar sauju svaigu lapu, lai līdzsvarotu maigumu un kraukšķīgumu. “Man patīk kāpostus cept pannā 10 minūtes, un beigās pievienoju neapstrādātus kāpostus, kurus cepu ne ilgāk par minūti,” saka Makfedens. "Tas salātiem piešķir kraukšķīgumu un sulīgumu."

Kāpostiem var pievienot mangoldu, biešu galotnes un redīsus. Ātri apcep tos uz lielas uguns ar ķiplokiem, čilli, olīveļļu un nedaudz citrona sulas.

Sajauciet un saskaņojiet garšas, tekstūras un krāsas

Foto: pixabay.com

Spilgti aromatizēti zaļumi — rukola, endīvija, radičo, mizuna, ūdenskreses un pienenes — piešķir ēdieniem sulīgu, rūgtenu nokrāsu. Labāk ir apvienot šādus augus ar sastāvdaļām, kas mīkstina to garšu.

Izvēlieties ēdienus ar saldām notīm, piemēram, balzamiko etiķi, mājas sieru vai biezpienu. Mēģiniet pagatavot Cēzara salātus ar rūgtiem zaļumiem: sulīga mērce ar sāļiem anšoviem un bagātīgu sieru lieliski papildinās zaļumus.

Nepārspīlējiet ar mērcēm

Foto: pixabay.com

Viss, kas zaļumiem ir nepieciešams, ir nedaudz etiķa un eļļas, lai patiešām parādītos zaļo lapu garša. Ielieciet zaļumus lielā bļodā, lai lapas varētu pamest gaisā. Pievienojiet nedaudz etiķa vai citrona sulas. Nedaudz pamēģiniet - garšai jābūt svaigai, ar nelielu skābumu.

Garšojiet ar sāli un pipariem. Mēģini vēlreiz. Apslaka ar labas kvalitātes neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu un viegli apmaisa.

Izlasi, kāpēc zaļais gurķis ir bīstams, šeit.

Dzīvesstils

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Buravickis un Majore, Garanča un draugi, Šimkus un Dulsē, “Klaidonis” un “Bumerangs”, Stafecka un Muktupāvels, “Laba daba” un “Khusugtun”.