Kāpēc gurķis ir bīstams?

© Foto: Depositphotos

Gurķa lielākā stiprā puse ir arī tā Ahileja papēdis. Gurķis ir ūdeņains. Tiešām ūdeņains. Pozitīvi ir tas, ka tas padara to atsvaidzinošu un atvēsinošu, ideāls kokteiļos vai smūtijos. Negatīvā puse ir tāda, ka sasmalcināti vai šķēlēs sagriezti gurķi ir bīstami, jo var padarīt visu, kas atrodas to tuvumā, mitru un nožēlojamu.

Neļaujiet to smalkajai garšai un caurspīdīgajai mīkstumam jūs apmānīt: gurķiem ir nepieciešama stingra roka, ja plāno tos kombinēt ar citām sastāvdaļām, raksta slate.com.

Pirmkārt, ja vien nevarat atrast gurķus bez sēklām, tās ir jāizņem. Gurķu sēklas - gļotainas, elastīgas un staipīgas - sabojās jebkuru salātu, zupas vai mērces tekstūru.

Pēc tam tie jāsasālī, lai izsūktu pēc iespējas vairāk šķidruma. Ja izlaidīsit šo soli, salātu bļodas apakšā ātri izveidosies peļķe ar gandrīz bezgaršīgu šķidrumu. Nav patīkama ēdināšanas pieredze. Par laimi, gurķu sālīšana prasa tikai aptuveni 20 minūtes un praktiski bez piepūles: vienkārši ievietojiet tos caurdurī vai sietiņā, iemetiet ar divām sāls šķipsniņām (precīzam daudzumam nav nozīmes, jo lielākā daļa sāls aizplūst ar šķidrumu).

Tiklīdz šādi gurķi ir pareizi notīrīti un pēc tam nosusināti, tie uzglabāsies ilgi. Vislabāk tos ir apvienot ar kaut ko krēmīgu, lai atdzīvinātu to mierīgo maigumu.

Tzatziki, grieķu garšviela, kas apvieno gurķus un jogurtu ar citronu sulu, ķiplokiem un dillēm, ir ideāls uzmundrinošs vasaras gurķu ēdiens. (Tas lieliski kalpo arī kā mērce, salāti vai garnīrs vai kā daļa no maltītes ēdieniem.)

Lai tzatziki padarītu pēc iespējas biezāku un garšīgāku, neskaitot gurķu sālīšanu, jāpievērš uzmanība dažām detaļām: izmantojiet pilnpiena grieķu jogurtu un, ja no jogurta ir atdalījies šķidrums, pirms lietošanas to nolejiet. (Ja nevarat atrast grieķu jogurtu, iegādājieties parasto jogurtu un izkāš to dažos marles slāņos, lai tas sabiezē.)

Tzatziki

Foto: pixabay.com

450 gr gurķu, nomizoti, bez sēklām un rupji sasmalcināti

sāls

2 glāzes pilnpiena grieķu jogurta

3 citronu sula

½ glāzes sasmalcinātu svaigu diļļu

¼ glāzes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas

5 maltas ķiploka daiviņas

melnie pipari

Foto: pixabay.com

Sasmalcinātos gurķus ielieciet lielā caurdurī un samaisiet ar lielu šķipsniņu sāls. Ielieciet caurduri izlietnē un ļaujiet gurķiem nostāvēties 20 minūtes, pēc tam viegli nosusiniet ar papīra dvieli.

Lielā bļodā ielieciet gurķus, jogurtu, citronu sulu, dilles, olīveļļu un ķiplokus; apkaisa ar sāli un pipariem. Samaisiet, pēc tam nogaršojiet un pievienojiet garšvielas. Pasniedziet nekavējoties vai pirms pasniegšanas pārklājiet un atdzesējiet dažas stundas.

Kā pagatavot gaspačo, lasiet šeit

Svarīgākais