Triki, pagatavojot vienkāršus gurķu salātus

© Foto: depositphotos.com

Šie ir vieglie gurķu salāti ar sarkanajiem sīpoliem un vienkāršāko etiķa mērci. Šī ir viena no gardākajām gurķu salātu receptēm, inspiredtaste.net. Gurķu salātu recepte prasa tikai 6 sastāvdaļas. Tas ir tik vienkārši un garšo viegli un atsvaidzinoši. Pateicoties etiķa mērcei, šie salāti ir bez laktozes un bez majonēzes.

Gurķu salāti ar etiķi ir lieliski pasniegti kopā ar bagātīgiem ēdieniem, piemēram, cūkgaļu, burgeriem un grilētiem steikiem.

Etiķa gurķu salāti

PADOMI

Foto: pixabay.com

Gurķi: gurķi ar plānu mizu, piemēram, dārza gurķi ir labi, taču tiem parasti ir biezāka miza un sēklas, tāpēc pirms izmantošanas šajos salātos tos nomizo un lielāko daļu sēklu izkasa.

Sāls: labāko gurķu salātu noslēpums ir sālīt gurķus. Sāls uzlabo gurķu garšu un noņem lieko ūdeni, atšķaidot mērci. Der jebkurš sāls.

Etiķis: šajā mērcē man patīk ābolu sidra etiķis, taču labi darbojas arī destilēts vai baltvīna etiķis.

Cukurs: tējkarote (vai divas) cukura līdzsvaro etiķi šajos gurķu salātos.

Dižonas sinepes: krēmveida sinepes piešķir šiem salātiem pikantu garšu.

Sīpols: gurķis un sīpols ir klasiska kombinācija, šajos salātos var pievienot sagrieztu sarkano sīpolu. Man patīk sarkanais sīpols krāsas dēļ, bet saldais sīpols arī būtu pārsteidzošs.

Kā pagatavot etiķa gurķu salātus

Foto: pixabay.com

Šīs gurķu salātu receptes noslēpums ir gurķu sālīšana. Gurķi pārsvarā ir ūdens, tāpēc to sālīšana izvelk lieko ūdeni, pirms tos aplej ar mērci. Gurķu sālīšana padara mērci garšīgu, nevis ūdeņainu. Tas arī liek gurķiem vairāk garšot pēc gurķiem un pastiprina to garšu.

Gurķu sālīšana

Sālīšanas process aizņem apmēram 30 minūtes un ir tā vērts. Gurķus sagriežu plānās šķēlītēs un apkaisa ar sāli, pēc tam 30 minūtes liek caurdurī notecināt.

Nopiež gurķus sausus

Pēc 30 minūtēm gurķus noskalo ar aukstu ūdeni, lai noņemtu lieko sāli, lai salāti nebūtu pārāk sāļi. Visbeidzot izspiež tos sausus, izmantojot virtuves dvieli un izspiežot pēc iespējas vairāk šķidruma.

Pēc tam sālītos, noskalotos un saspiestos gurķus samaisa ar pārējām gurķu salātu sastāvdaļām. Salātus var baudīt uzreiz, bet pēc stundas ledusskapī tie kļūst vēl labāki.

Šo neticamo gurķu salātu noslēpums ir gurķu sālīšana 30 minūtes. Gurķi kļūst vēl “gurķīgāki” un izdala lieku mitrumu, kas, ja to nenoņem, etiķa mērce kļūtu ūdeņaina.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

2 gurķi vai bez sēklām, apmēram 700 gr

Sāls

2 līdz 3 tējkarotes cukura, atkarībā no garšas

60 ml ābolu sidra etiķa vai destilēta baltā etiķa

2 tējkarotes Dižonas sinepju

1/4 vidēja sarkanā sīpola, plānās šķēlēs

PAGATAVOŠANA

Gurķus sagrieziet plānās šķēlēs, samaisiet ar divām tējkarotēm sāls, pēc tam ielieciet caurdurī. Ļaujiet nostāvēties 30 minūtes. Noskalojiet gurķus ar aukstu ūdeni, pēc tam izspiediet lieko ūdeni. Lai to atvieglotu, ieliek gurķus tīrā trauku dvielī, sasien un saspiež.

Bļodā saputo kopā divas tējkarotes cukura, etiķi un sinepes. Nogaršo, pēc tam pievieno papildu tējkaroti cukura, ja nepieciešams.

Pievienojiet gurķus un sarkano sīpolu, pēc tam samaisa. Izbauda uzreiz. Šos gurķu salātus vislabāk var baudīt vienas dienas laikā pēc to pagatavošanas, jo gurķi turpina kļūt mīksti, kad tie atrodas ledusskapī.

Svarīgākais