Roibuša tējas brīnišķīgās īpašības

© Foto: depositphotos.com

Roibuša tēju lieto jau 1700 gadus, taču tās ieguvumi veselībai ir atklāti tikai nesen. Šī tēja, kas iegūta no Dienvidāfrikas augu Aspalathus linearis raudzētām lapām, satur vairākas sastāvdaļas, kas uzlabo veselību.

Piemēram, šā dzēriena lietošana palīdz aizsargāt ķermeni no oksidatīvā stresa, kā arī kontrolē glikozes līmeni asinīs, atbalsta sirds veselību un labvēlīgi ietekmē aknas.

Turklāt tajā ir daudz uzturvielu un tā ir salīdzinoši viegli pagatavojama, padarot to par cienīgu papildinājumu daudzām labi sabalansētām diētām. Viena tase roibuša tējas satur 0 kalorijas.

Foto: depositphotos.com

Pārmērīgs roibuša tējas patēriņš var radīt bažas, jo tā var izspiest no ēdienkartes citus dzērienus, kas nodrošina būtiskas uzturvielas. Tāpēc roibuša tēja jālieto nelielos daudzumos.

Ar ko roibušs atšķiras no parastās tējas?

Zinātnieki ir atklājuši, ka roibuša tēja satur lielu daudzumu flavonola aspalatīna, kas labvēlīgi ietekmē ādas uzturēšanu un veselību. Zinātniskā pētījumā, kas publicēts 2016. gadā Journal of Pharmacy and Pharmacology, teikts, ka tējas sastāvs var ietekmēt pirmsvēža ādas šūnas, tāpēc tas var palīdzēt novērst vēzi.

Tāpat, atšķirībā no daudzām tējām, roibuša tējā ir ārkārtīgi zems vielu līmenis, kas traucē organisma spējai uzņemt barības vielas. Tāpēc, pēc zinātnieku domām, dzēriens ir ideāli piemērots tiem, kam draud minerālvielu deficīts, piemēram, tiem, kas ievēro vegānu vai veģetāru diētu.

Foto: depositphotos.com

Ja salīdzina roibušu ar citām melnajām un zaļajām tējām, tajā gandrīz nav kofeīna. Attiecīgi dzērienu var lietot jebkurā diennakts laikā, arī vakarā, jo tā nomierinošās īpašības var veicināt relaksāciju un mazināt stresu bez tipiskām nervozitātēm, kas saistītas ar kofeīna lietošanu.

Tāpat augstā dzelzs satura dēļ roibuša tēja ir ieteicama grūtniecēm un cilvēkiem, kuri cieš no anēmijas.

Padomi roibuša tējas dzeršanai

Foto: pixabay.com

  • Gatavojot dzērienu, tējas lapiņām ieteicams 5-7 minūtes ievilkties vārītā ūdenī.
  • Roibuša tējai var pievienot arī tādas sastāvdaļas kā citrona šķēles, kanēļa standziņas vai svaigas piparmētru lapas. Tas tējas garšai piešķirs daudzveidību.
  • Roibuša tēju var sajaukt ar citām zāļu tējām, lai palielinātu tās ieguvumus veselībai.
  • Tēju ieteicams dzert ar mēru un nepievienot nekādus saldinātājus.
  • Uzglabājiet roibuša tēju hermētiskā traukā ledusskapī, lai saglabātu tās garšu un svaigumu.
  • Dzerot šo tēju, antioksidanti, kofeīns un citi tējas komponenti var palīdzēt ātri zaudēt svaru.

7 tējas veidi, kas dzerami no rīta. Lasiet šeit.

Dzīvesstils

“Ja ķermeņa imūnsistēma reaģē uz kaut ko, ko ēdat vai dzerat, to sauc par pārtikas alerģiju. Saskaņā ar statistikas datiem, bērni ar pārtikas alerģijām saskaras visbiežāk,” raksta  healthline.com/health.