Kā saskaņot sieru ar vīnu? 6 padomi vīna un siera pasniegšanai

© Foto: pixabay.com

Vīna un siera harmoniskas kombinācijas tēma ir daudz apspriesta. Nepareiza izvēle var izkropļot abu produktu garšu un samazināt maltītes baudījumu. Kā nepieļaut kļūdas šajā delikātajā lietā?

Padoms 1. Rūpīgi izvēlieties dzērienu ar sieru

Vissvarīgākais, kas jāņem vērā, ir tas, ka ne viss siers un ne viss vīns iet kopā. Nepietiek tikai nolikt uz galda skaistu pudeli un siera šķīvi - ir svarīgi zināt pareizas garšu kombinācijas pamatus.

Foto: pixabay.com

Nav vīna, kas būtu ideāls ar jebkura veida sieru. Turklāt ir sieri, kurus ir diezgan grūti saskaņot ar alkoholu. Tās ir, piemēram, šķirnes ar zilo pelējumu - rokfors, gorgonzola un citi veidi. Tos vislabāk pasniegt ar deserta vīniem - Sauternes (franču saldais vīns}, Tokay vai saldo šeriju. Labi ir arī aromātiskie baltie sausvīni no Gewürztraminer vai Muscat vīnogu šķirnēm. Bet ir diezgan viegli izvēlēties vīnu jaunajiem sieriem, piemēram, mocarella - gandrīz jebkura kombinācija būs veiksmīga.

Padoms 2. Izmantojiet universālas iespējas

Foto: pixabay.com

Ar dažām atrunām var teikt, ka šampanietis ir visdaudzpusīgākais dzēriens. Tas ir ļoti gastronomisks un labi sader ar daudzām šķirnēm, tostarp sāļām, piemēram, fetu. Tomēr nevar teikt, ka dzirkstošais vīns labi saderēs ar zilo sieru vai kūpinātu produktu.

Ja ir grūti izvēlēties un nevēlaties riskēt, labāk pasniegt sieru, kas harmonizējas gandrīz ar visiem vīniem. Pievērsiet uzmanību cietajām šķirnēm - Emmental un Gouda. To tauku saturs un savdabīgā riekstu garša veiksmīgi papildina gan pīrāgus, gan smalkākus dzērienus. Fondī, kas gatavots no visdažādākajiem siera veidiem, jāpasniedz kopā ar skābajiem vīniem, piemēram, vācu sauso vai daļēji sauso Riesling vai Sauvignon Blanc.

Padoms 3. Rīkojieties reģionāli

Veidojot tandēmu, ir diezgan loģiski atcerēties ģeogrāfiskās īpatnības, apvienojot tajā pašā apgabalā ražotos produktus. Tādējādi trifeļu sieri labi sader ar Nebbiolo vīniem, jo ​​abas sastāvdaļas ir saistītas ar Itālijas Pjemontu.

Padoms 4. Pasniedziet nobriedušus sierus ar ilgi izturētiem vīniem

Foto: pixabay.com

Nobriedušie sieri prasa rūpīgāku uzmanību vīna izvēlei, kam jāizceļ to izsmalcinātā garša un unikālais aromāts. Šajā gadījumā komponenti atklās katra raksturīgās īpašības. Pie šādiem sieriem labāk ņemt nobriedušus, sātīgus vīnus.

Tādējādi parmezānu vai pikanto grana padano var pasniegt ar Itālijas sarkanajiem vīniem no Sangiovese vīnogu šķirnes.

Ja runā par kūpinātiem sieriem, tad skaidru noteikumu nav: tiem var piedāvāt Pinotage no Dienvidāfrikas, kur arī bieži vien ir kūpinātas gaļas notis. Kas attiecas uz brī vai kamambēru - šķirnēm ar maigu krēmīgu garšu, pie tām lieliski derēs baltvīni, piemēram, Sauvignon Blanc no Luāras ielejas, kā arī šampanietis vai kremants.

Padoms 5. Neaizmirstiet par papildu uzkodām, ko pievienot vīnam

Foto: pixabay.com

Papildu ēdienu izvēle lielā mērā ir atkarīga no vīna veida. Ja paskatās uz standarta siera šķīvjiem, kas tiek pasniegti restorānos, parasti ir vairāki siera, riekstu un medus veidi. Ir vērts piebilst, ka medus un vīns praktiski nesavienojas. Tas ir piemērots tikai deserta vīnam, jo ​​ir pārāk salds. Bet grissini maizes kociņiem ir neitrāla garša, tāpēc tie būs labs pāris vieglajam alkoholam.

Padoms 6. Nebaidieties eksperimentēt

Foto: pixabay.com

Vīna un siera kombināciju veidošana ir māksla, kas neizslēdz radošuma. Var izmantot klasiskās iespējas vai izmēģināt kaut ko jaunu. Neparasti risinājumi un nestandarta pieeja ļaus atrast interesantas garšu kombinācijas. Vissvarīgākais ir eksperimentiem izmantot pienācīgas kvalitātes pārtiku un dzērienus.

Izvēloties sieru un vīnu, ir svarīgi ņemt vērā vairākas nianses, lai iegūtu patiesi ideālu kombināciju. Pievērsiet uzmanību siera gatavībai un alkoholiskā dzēriena īpašībām. Atcerieties galvenos noteikumus, kas jāievēro, kā arī savas vēlmes.

Svarīgākais