Siltie ziedkāpostu salāti

© Foto: pixabay.com

Runājot par sezonas produktiem, nekas nevar pārspēt pavasari. Atvadieties no vēsajiem laikapstākļiem un tumšajiem vakariem un sveiciet dzīvīgumu un krāsas ar sauli un svaigiem zaļajiem produktiem.

Pavasarī var baudīt kraukšķīgus, vieglus salātus ar sezonas dārzeņiem: sparģeļiem, gurķiem, redīsiem, purpursarkaniem brokoļu dīgstiem, kartupeļiem, pētersīļiem un citiem.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS

Ziedkāposti bieži tiek ignorēti, taču izmēģiniet tos apceptus šajos pavasara salātos, lai iegūtu kraukšķīgu garšu.

1 ziedkāposts, sadalīts ziediņos

2 ēdamkarotes olīveļļas

1 sarkanais sīpols, smalki sagriezts

3 ēdamkarotes etiķa

1½ ēdamkarotes medus

3 ēdamkarotes rozīņu

sagrieztas dilles

3 ēdamkarotes grauzdētu mandeļu

50 g jauno spinātu

PAGATAVOŠANA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C/180C. Sajauc ziedkāpostu ar olīveļļu, pievieno garšvielas un cep 15 minūtes. Iemaisiet sarkano sīpolu un turpiniet cepšanu vēl 15-20 minūtes, līdz tas ir kļuvis mīksts. Kamēr ziedkāposti cepas, sajauciet etiķi, medu un rozīnes ar garšvielām.

Kad ziedkāposti ir gatavi, iemaisa mērci, dilles, mandeles un spinātus un pasniedz.

Dzīvesstils

Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.