Runājot par sezonas produktiem, nekas nevar pārspēt pavasari. Atvadieties no vēsajiem laikapstākļiem un tumšajiem vakariem un sveiciet dzīvīgumu un krāsas ar sauli un svaigiem zaļajiem produktiem.
Pavasarī var baudīt kraukšķīgus, vieglus salātus ar sezonas dārzeņiem: sparģeļiem, gurķiem, redīsiem, purpursarkaniem brokoļu dīgstiem, kartupeļiem, pētersīļiem un citiem.
SASTĀVDAĻAS
Ziedkāposti bieži tiek ignorēti, taču izmēģiniet tos apceptus šajos pavasara salātos, lai iegūtu kraukšķīgu garšu.
1 ziedkāposts, sadalīts ziediņos
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 sarkanais sīpols, smalki sagriezts
3 ēdamkarotes etiķa
1½ ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes rozīņu
sagrieztas dilles
3 ēdamkarotes grauzdētu mandeļu
50 g jauno spinātu
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C/180C. Sajauc ziedkāpostu ar olīveļļu, pievieno garšvielas un cep 15 minūtes. Iemaisiet sarkano sīpolu un turpiniet cepšanu vēl 15-20 minūtes, līdz tas ir kļuvis mīksts. Kamēr ziedkāposti cepas, sajauciet etiķi, medu un rozīnes ar garšvielām.
Kad ziedkāposti ir gatavi, iemaisa mērci, dilles, mandeles un spinātus un pasniedz.