Rozā ekstravagance – aukstās zupas festivāls Viļņā

© Publicitātes foto

Sestdien, 1. jūnijā, Lietuvas galvaspilsētu Viļņu atkal pārņems rozā ekstravagance – tur jau otro reizi notiks «Pink Soup Fest», kas godina Lietuvas ikonisko delikatesi – auksto rozā zupu.

Festivāla apmeklētāji varēs nobaudīt pasaulē labākās aukstās zupas un daudzas tās variācijas, pa speciālu slīdkalniņu ieslīdēt milzīgā mākslīgās zupas bļodā, piedalīties dažādās citās rozā krāsas aktivitātēs un gūt neaizmirstamus iespaidus.

Publicitātes foto

Pagājušajā gadā pasākums pulcēja 15 000 entuziastu, kuri vēlējās baudīt rozā gardumus, aukstā boršča tematikas aktivitātes un unikālu gastronomisko pieredzi.

Pavisam nesen «Taste Atlas» atzina rozā auksto biešu zupu par unikālāko auksto zupu pasaulē. Lietuviešu vasaras gardums pārspēja slavenus citu valstu pretendentus, piemēram, spāņu «gazpacho» un «porra antequerana» vai bulgāru «tarator».

Publicitātes foto

Tāpat kā pērn, arī šogad «Pink Soup Fest» norisināsies Tīmo tirgū, un oficiāli atklās savu vasaras sezonu Viļņā. Festivāla epicentrs būs milzīgs slidkalniņš no Viļņas pilsētas Bastiona kalna ar panorāmas skatu uz bohēmisko Užupi, kas ļaus ieslīdēt milzīgā neīstajā zupas bļodā.

Festivālā liels uzsvars likts uz tēlu - no aukstā boršča fejas līdz dillēm. Apmeklētāji tiek aicināti ierasties tērpos, kas ļaus iejusties aukstās rozā zupas garā. Iespaidīgākie tērpi tiks apbalvoti.

Publicitātes foto

Papildus gastronomiskajai pieredzei «Pink Soup Fest» piedāvās arī dažādas citas aktivitātes, piemēram, radošās darbnīcas un dzīvās mūzikas priekšnesumus. Tā kā festivāls ir paredzēts ģimenēm, būs speciālas zonas bērniem un pusaudžiem.

RECEPTE

Neona rozā zupa - atsvaidzinošs gardums karstā laikā un vilinoša iepazīšanās ar valsts kulināro mantojumu. / Publicitātes foto

Klasisko lietuviešu auksto boršču gatavo no:

- kefīra,

- marinētām bietītēm,

- svaigiem gurķiem,

- dillēm,

- sīpollokiem,

- vārītām olām.

Pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem.

Par Austrijas mini safari Velsā lasiet šeit.

Dzīvesstils

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lauku ekspozīcijā Cēsu novada Vecpiebalgas “Vēveros”  3. augustā no plkst. 11 līdz 17.30 notiks pirmais Vislatvijas audēju saiets “Vēveru dienas Vēveros”.

Svarīgākais