Rabarberu un dateļu čatnijs

© Foto: pixabay.com

Turiet to noslēgtu vienu mēnesi, lai varētu attīstīties garšas, un pēc tam pasniedziet ar sieru, pastēti, aukstajiem ēdieniem, sviestmaizēm.

SASTĀVDAĻAS

50 g svaigas sarīvēta ingvera saknes,

300 ml sarkanvīna etiķa

500 g nomizotu un smalki sagrieztu ābolu

200 g sasmalcinātas dateles bez kauliņiem,

200 g kaltētu dzērveņu vai rozīņu

Foto: pixabay.com

1 ēdamkarote sinepju sēklas

1 ēdamkarote karija pulvera

400 g vieglā muskovado cukura

700 g rabarberu, sagrieztu 2 cm gabalos

500 g sarkano sīpolu

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Ielieciet sīpolus lielā pannā ar ingveru un etiķi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Pannā pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot rabarberus, kā arī 2 tējkarotes sāls un maisot uzvāra. Vāra uz lēnas uguns, bez vāka, apmēram 10 minūtes, līdz āboli ir mīksti.

Iemaisa rabarberus un vāra bez vāka, līdz čatnijs ir biezs ievārījums, apmēram 15-20 minūtes. Atstājiet čatniju nostāvēties apmēram 10-15 minūtes, pēc tam lieciet siltās, tīrās burkās un aizvākojiet. Atdzisušas burkas marķē. Pirms ēšanas uzglabāt vismaz mēnesi.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.