Turiet to noslēgtu vienu mēnesi, lai varētu attīstīties garšas, un pēc tam pasniedziet ar sieru, pastēti, aukstajiem ēdieniem, sviestmaizēm.
SASTĀVDAĻAS
50 g svaigas sarīvēta ingvera saknes,
300 ml sarkanvīna etiķa
500 g nomizotu un smalki sagrieztu ābolu
200 g sasmalcinātas dateles bez kauliņiem,
200 g kaltētu dzērveņu vai rozīņu
1 ēdamkarote sinepju sēklas
1 ēdamkarote karija pulvera
400 g vieglā muskovado cukura
700 g rabarberu, sagrieztu 2 cm gabalos
500 g sarkano sīpolu
PAGATAVOŠANA
Ielieciet sīpolus lielā pannā ar ingveru un etiķi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Pannā pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot rabarberus, kā arī 2 tējkarotes sāls un maisot uzvāra. Vāra uz lēnas uguns, bez vāka, apmēram 10 minūtes, līdz āboli ir mīksti.
Iemaisa rabarberus un vāra bez vāka, līdz čatnijs ir biezs ievārījums, apmēram 15-20 minūtes. Atstājiet čatniju nostāvēties apmēram 10-15 minūtes, pēc tam lieciet siltās, tīrās burkās un aizvākojiet. Atdzisušas burkas marķē. Pirms ēšanas uzglabāt vismaz mēnesi.