Aicina balsot par labākajiem jaunajiem produktiem aptaujā "Gada augu produkts 2023"

© Publicitātes foto

Līdz 9. jūnijam sabiedrība aicināta balsot par saviem iecienītākajiem produktiem aptaujā “Gada augu produkts 2023” un iepazīties ar aizvadītā gada vegāniskās pārtikas jaunumiem Latvijā, stāsta "Augi & Draugi" programmas vadītāja Lilita Kenta.

Pieprasījums pēc augu valsts alternatīvām gaļas, zivju un piena produktiem gan Eiropā, gan Latvijā pieaug katru gadu. Lai arī patērētāju motivācijas atšķiras (veselības apsvērumi, dabas un dzīvnieku aizsardzība, jaunu garšu meklējumi), arvien vairāk cilvēku ikdienā savās maltītēs iekļauj augu produktus. Tādēļ, lai noskaidrotu favorītus un izceltu uzņēmumus, kas piedāvā augu valsts alternatīvas, jau trešo gadu norisinās iedzīvotāju aptauja.

Līdz 9. jūnijam savu viedokli aicināts izteikt ikviens šajā Google Forms vietnē: https://forms.gle/LsxEMC5fARaf539D8

Publicitātes foto

“Strauji pieaug ne tikai pieprasījums pēc augu valsts produktiem, bet arī to piedāvājums - pagājušajā gadā Latvijas mazumtirdzniecībā nonākuši teju divreiz vairāk jaunu augu produktu.

Līdz ar to šogad konkursā produktu novērtēšanai pievienotas trīs jaunas kategorijas.

Aptaujā apskati šā gada nominantus un balso par saviem favorītiem!” aicina “Augi & Draugi” projektu vadītāja Žanete Felsa.

Publiskā balsojuma rezultātā tiks noskaidroti sabiedrībā iecienītākie augu produkti septiņās kategorijās - gaļas alternatīva, zivs un jūras produktu alternatīva, piena produktu alternatīva, jogurts, saldējums, gatava maltīte un uzkodas. 2023. gadā Latvijas tirgū nonākuši vairāk kā 130 jauni augu produkti. No tiem balsojumam žūrija nominējusi 52 produktus.

Publicitātes foto

Aptauja tiek rīkota programmas “Augi & Draugi” ietvaros. “Augi & Draugi” kopš 2018. gada konsultē uzņēmumus par kvalitatīvu augu valsts produktu un ēdienu ieviešanu un to efektīvu popularizēšanu. Pērn titulu “Gada augu produkts 2022” ieguva “Maxima” sojas sašliks dārzeņu marinādē, “Alpro” auzu dzēriens “Shhh… this is not m*lk”, “Smalkais Muslis” 6 garšās, kā arī “Karameļu darbnīca” zefīri bez olu baltuma.

Dzīvesstils

Nenoliedzami pēdējo gadu apavu tendences ir vērstas uz ērtumu un komfortu. Birkenstocks un tamlīdzīgi apavi ir kļuvuši par ikdienas garderobes sastāvdaļu.