Virtuves triki un padomi praktiskām saimniecēm

© Foto: pixabay.com

Kā atdalīt visas granātābola sēklas, kā sarīvēt pusmīkstos sierus un atdzīvināt novītušus dārzeņus. Lasiet padomus, lai darbi virtuvē būtu vienkārši un ātri.

Pusmīkstā siera sarīvēšana

Foto: pixabay.com

Svaigas mocarellas, Havarti un citu pusmīksto sieru rīvēšana var būt netīra un apgrūtinoša. Vienkāršojiet šo uzdevumu, izmēģinot šo triku: pirms mīkstā siera rīvēšanas, sasaldējiet sieru, līdz tas kļūst stingrs, apmēram 30 minūtes. Saldētu sieru ir viegli sarīvēt, tādējādi iegūstot garas, elegantas šķēles.

Atdzīvini novītušus dārzeņus

Foto: pixabay.com

Dārzeņiem zaudējot mitrumu, tie sāk novīst. Tāpēc salāti kļūst ļengani un burkāni gumijoti, bet ieliekot dārzeņus ūdenī, šo procesu var apturēt (un tas der arī svaigiem garšaugiem). Lūk, kā to izdarīt.

Piepildiet lielu bļodu ar aukstu ūdeni un ledu un tad pievienojiet dārzeņus. Vispirms sagrieziet dārzeņus šķēlītēs, lai ūdens uzsūktos maksimāli. Pirms lietošanas dārzeņus mērcējiet 15 līdz 20 minūtes un pēc tam kārtīgi nosusiniet.

Piedeguma noņemšana bez beršanas

Foto: pixabay.com

Izmēģiniet šo efektīvo metodi, kā no katliem un pannām notīrīt pielipušus ēdienus, nemazgājot tos ar speciāliem tīrīšanas līdzekļiem. Piepildiet netīro pannu ar ūdeni gandrīz līdz malām un pievienojiet apmēram ¼ glāzes cepamās sodas. Maisījumu vāra, līdz gandrīz nav palicis šķidruma, atstājot baltu plēvīti, kas pārklāj pannas dibenu un malas. Ar sūkli noslaukiet pannu tīru un pēc tam nomazgājiet to ar ziepēm un karstu ūdeni.

Lai griešanas dēlītis neslīdētu

Foto: pixabay.com

Dēlītis, kas griešanas laikā slīd pa darba virsmu, ir negadījums, kas tikai gaida, kas var notikt. Bet ir veids, kā noturēt griešanas dēlīti vietā. Padoms: nostipriniet griešanas dēlīti ar virtuves dvieļa vai slapju salveti. Papildu polsterējums palīdz stabilizēt arī nedaudz izliektu dēlīti.

Vārītu rīsu sasaldēšana un atkārtota sildīšana

Foto: pixabay.com

Jums nav 55 minūšu laika brūno rīsu pagatavošanai? Vai pat 20 minūtes baltajiem rīsiem? Nekādu problēmu. Vienkārši pagatavojiet tos iepriekš un sasaldējiet, lai izmantotu vēlāk. Lūk, kā rīkoties. (Tā var izmantot arī rīsu pārpalikumus.) Sasaldē. Pagatavojiet rīsu partiju un ļaujiet tiem atdzist. Ar karoti ieberiet maltītes lieluma porcijas traukos, kas piemēroti saldētavai vai mikroviļņu krāsnij, un sasaldējiet līdz 3 mēnešiem.

Uzkarsē. Kad vajag rīsus pasniegt, noņemiet konteinera vāku, aplaistiet saldētos rīsus ar 1 līdz 2 ēdamkarotēm ūdens, pārklājiet konteineru ar samitrinātu papīra dvieli un ielieciet mikroviļņu krāsnī 1 līdz 3 minūtes (atkarībā no porcijas lieluma). Maigi samaisiet un pēc vajadzības atkārtojiet. Pēc pēdējās reizes ļaujiet rīsiem 2 minūtes nostāvēties un pēc tam pasniedziet vai izmantojiet jebkurā receptē, kurā nepieciešami vārīti rīsi.

Kā izņemt visas granātābola sēklas

Foto: pixabay.com

Granātābolu sēklās (to modes termins ir “arils”) ir daudz antioksidantu, un tās ir lielisks papildinājums salātiem. Lūk, vienkāršs veids, kā izņemt tās visas līdz pēdējam. Nogrieziet granātābolu vainagu un pēc tam sagrieziet miziņu daļās, sagriežot tur, kur membrāna ir visplānākā (lai pēc iespējas mazāk bojātu sēklas).

Iegremdējiet granātābolu bļodā ar ūdeni un uzmanīgi atdaliet to pa daļām. Joprojām strādājot zem ūdens, noņemiet iekšējās membrānas un uzmanīgi izņemiet sēklas. Sēklas nogrimst bļodas dibenā, bet membrānas uzpeldēs virspusē. Izmetiet mizas gabaliņus un peldošās membrānas, atstājot sēklas bļodā.

Paceliet sēklas no ūdens un pārberiet tās uz papīra dvieļa, lai nožūtu. Sēklas uzglabājiet ledusskapī hermētiskā traukā līdz pat 3 dienām.

no zupas noņemt taukus

Foto: pixabay.com

Protams, no zupas (vai sautējuma, vai mērces) var atdalīt taukus, uzmanīgi un vairākkārtīgi notecinot zupu tās vārīšanās laikā, taču tas prasa pastāvīgu uzmanību un notek tikai daļa tauku. Labāks veids? Pagatavojiet zupu iepriekš un veiciet šādas darbības. Pārlejiet zupu traukā un atdzesējiet to ledusskapī vairākas stundas. Tauki pacelsies virspusē un sacietēs. Ar karoti noņemiet taukus un pēc tam tos saglabājiet sautēšanai vai izmetiet. Pēc vēlēšanās zupu uzsildiet atkārtoti.

Vairāk padomu, lai atvieglotu darbus virtuvē, šeit.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.