Zemeņu un maizes salāti

© Foto: pixabay.com

Šie zemeņu panzanellas (sakaltusi un pēc tam izmērcēta maize) salāti, kas vienmēr ir patīkami un nekad nepieviļ.

Šī versija ir salda un piedāvā iespēju radoši izmantot sezonas augļus, piedāvā tasteofhome.com.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

450 gr diennakti veca saldskābmaize vai itāļu maize sagriezta kubiņos;

3 glāzes svaigas zemenes, sagrieztas;

1/4 tase cukura;

2 ēdamkarotes balzamiko etiķa;

1/2 tase brūnā cukura

1/4 tējkarotes sāls;

1/3 tase sviesta, kausēta;

2 glāzes grieķu jogurta;

piparmētru zariņi.

PAGATAVOŠANA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sajauc ogas ar 1/4 tase brūno cukura un etiķi; atlikt malā. Sajauc brūno cukuru un sāli. Izkausētā sviestā iemet maizes kubiņus, pēc tam brūnā cukura maisījumā. Cepešpannā maizes kubiņus līdz cep zeltaini brūnie, 8-10 minūtes. Tikmēr izkāš zemenes, paturot sulu.

Foto: pixabay.com

Sakārtojiet jogurtu, maizi un zemenes 8 mazās bļodiņās. Pārlej ar ogu sulu pēc garšas un garnē ar piparmētru zariņiem. Pasniedziet nekavējoties vai atdzesē vienu stundai.

Kā pareizi mazgāt zemenes, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Krāšņas vasaras puķes podos – balkonos, terasēs vai pie lieveņa – piešķir mājām īpašu šarmu. Tomēr, lai tās ziedētu ne tikai jūnijā, bet arī jūlijā, augustā un pat vēlāk, ir jāatceras viens būtisks noteikums – regulāra un pareiza mēslošana. Ar ūdeni vien nepietiek, jo katrā laistīšanas reizē barības vielas izskalojas. Laiks kļūt par savu puķu labāko draugu un dārzkopības detektīvu – ielūkosimies, ko un cik bieži podu puķes patiesībā vēlas, kopā ar “Home&Garden” dārzkopības ekspertiem.

Svarīgākais