"Augi & Draugi" izsludina "Gada augu produkts 2023" balvu

© Publicitātes foto

Augu valsts alternatīvas dzīvnieku produktiem Latvijā kļūst aizvien pieprasītākas, un to piedāvājums – plašāks, tādēļ jau trešo gadu tiks noskaidroti sabiedrības iecienītākie jaunie augu produkti.

Lai noskaidrotu “Gada augu produkts 2023” titula ieguvējus, produkti tiks atlasīti divās kārtās - žūrijas veiktā priekšatlasē un publiskā balsojumā. Jūnijā tiks veikta sabiedrības aptauja, kurā varēs balsot par nominētajiem produktiem dažādās kategorijās, piemēram, gaļas, piena un olu produktu alternatīva, gatava vai uzsildāma maltīte, deserts, salda vai sāļa uzkoda un citas, stāsta biedrība "Dzīvnieku brīvība".

Uzņēmumi var iesūtīt pieteikumus produktu nominēšanai līdz ceturtdienai, 23. maijam, norādot pilnu produkta nosaukumu, sastāvu, iegādes iespējas, kā arī 1-2 fotogrāfijas (vēlams, ar caurspīdīgu vai baltu fonu) e-pastā info@augidraugi.lv.

Virsrakstā jānorāda “Nominācija GAP23”, un vienā e-pastā drīkst nominēt vairākus produktus. Nominācijai izvirzītajiem produktiem jābūt pieejamiem fiziskos veikalos vai internetveikalos un jābūt nonākušiem mazumtirdzniecībā 2023. gadā. Savukārt patērētāji savus 2023. gada jaunatklājumus var pieteikt sociālajos tīklos, sūtot produkta nosaukumu un fotogrāfiju lapai “Augi & Draugi”.

Aptauja sniedz iespēju gan tirgotājiem, gan sabiedrībai atklāt jaunus augu valsts produktus, kā arī apzināt sabiedrības vēlmes un patēriņa paradumus. Tā ir arī iespēja izcelt uzņēmumus, kas piedāvā augu valsts alternatīvas, norāda “Augi & Draugi” projektu vadītāja Žanete Felsa.

Aptauja tiek rīkota programmas “Augi & Draugi” ietvaros. “Augi & Draugi” kopš 2018. gada konsultē uzņēmumus par kvalitatīvu augu valsts produktu un ēdienu ieviešanu un popularizēšanu.

Pērn titulu “Gada augu produkts 2022” ieguva “Maxima” sojas sašliks dārzeņu marinādē, “Alpro” auzu dzēriens “Shhh... this is not m*lk”, “Smalkais Muslis” 6 garšās, kā arī “Karameļu darbnīca” zefīri bez olu baltuma.

Publicitātes foto

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.