Vai zināji, kāpēc jāēd brokastis?

© Foto: pixabay.com

Tiek uzskatīts, ka brokastis ir dienas vissvarīgākā ēdienreize, bet cik daudz no tā ir patiesība? Jau gadiem ilgi ir teikts, ka brokastis ir nepieciešamas visam, sākot no svara zaudēšanas līdz atmiņas un koncentrēšanās spējas uzlabošanai.

Pētījumi liecina, ka tie, kas ēd brokastis, zaudē svaru un samazina risku saslimt ar hroniskām slimībām. Tāpēc cilvēki saka, ka nevajadzētu izlaist brokastis, jo tas var nopietni ietekmēt veselību, raksta alar.my.

Ko piedzīvo ķermenis, izlaižot brokastis

Foto: pixabay.com

Šajā ierakstā mēs izpētīsim dažus izplatītus brokastu mītus un atklāsim, kā brokastu izlaišana var ietekmēt cilvēka ķermeni. Uzziniet, kāpēc vajadzētu ēst brokastis un kādi ir visi fakti par brokastīm.

Ietekme uz cukura līmeni asinīs

Foto: pixabay.com

Brokastu izlaišana var būtiski ietekmēt cukura līmeni asinīs. Pētījumi liecina, ka tad, kad cilvēki izlaiž brokastis, cukura līmenis asinīs bieži svārstās dienas un nakts laikā.

Ja izlaidīsit ēdienreizi, īpaši brokastis vai pusdienas, nākamajā ēdienreizē, visticamāk, ēdīsit vairāk. Bez pārtikas organisms ogļhidrātus un kalorijas pārvērš cukurā kā degvielas avotu, pazeminot cukura līmeni asinīs.

Pēc tam, kad tiek patērēta lielāka maltīte, tas var kaitēt cukura līmeņa regulēšanai asinīs. Brokastu ēšana palīdz normalizēt cukura līmeni asinīs, palīdzot cilvēkiem saglabāt veselību.

Ietekmē vielmaiņu

Foto: pixabay.com

Brokastu nozīmi vielmaiņā nevar pārvērtēt, un to izlaišanai ir negatīva ietekme. Lai gan tā var šķist efektīva svara zaudēšanas stratēģija, pētījumi liecina, ka patiesība ir pretēja.

Brokastu izlaišana var izraisīt cilvēka vielmaiņas palēnināšanos un kļūt neefektīva. Tas var samazināt ķermeņa spēju sadedzināt kalorijas visas dienas garumā.

Cilvēkiem, kuri izlaiž brokastis, biežāk ir arī būtisku vitamīnu un minerālvielu deficīts, kas var vēl vairāk ietekmēt vielmaiņu. Lai nodrošinātu, ka vielmaiņa darbojas optimālā ātrumā, ieteicams katru dienu ēst brokastis.

Pazemina uzturvielu vērtību

Brokastu trūkums var būtiski ietekmēt uzturu. Ja brokastis tiek izlaistas, ķermenis zaudē svarīgus vitamīnus un minerālvielas. Bez šīm uzturvielām ķermenis nevar pareizi funkcionēt un cieš no daudzām veselības problēmām.

Pētījumi liecina, ka brokastu izlaišana var samazināt dzelzs, B6 un B12 vitamīna, magnija, vara, fosfora un cinka uzņemšanu. Šie vitamīni un minerālvielas ir svarīgas veselīga ķermeņa uzturēšanai un ir vitāli svarīgas izaugsmei, attīstībai un enerģijas ražošanai.

Brokastis ir svarīgas ķermeņa veselības uzturēšanai, jo tās nodrošina organismu ar vitamīniem un minerālvielām.

Palielina diabēta risku

Foto: pixabay.com

Pētījumi pastāvīgi liecina, ka brokastu izlaišana var palielināt 2. tipa diabēta attīstības risku. Brokastu ēšana palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs visas dienas garumā, ļaujot organismam efektīvāk regulēt insulīna līmeni.

Ja brokastis tiek izlaistas, cukura līmenis asinīs var kļūt bīstami augsts, izraisot insulīna rezistenci.

Labākās brokastis ar sabalansētu uzturu ir jāiekļauj ikdienas rutīnā cilvēkiem, kuriem ir risks saslimt ar 2. tipa cukura diabētu.

Veselīgas brokastis, kas satur ogļhidrātus, olbaltumvielas un taukus, var nodrošināt ilgstošu enerģiju un uzturēt veselīgu cukura līmeni asinīs.

Var izraisīt svara pieaugumu

Foto: pixabay.com

Tiem, kas vēlas paātrināt svara zaudēšanu, var būt vilinoši izlaist ēdienreizes, lai samazinātu kaloriju patēriņu. Turklāt, ja ķermenim ilgstoši tiek atņemta pārtikas, tas nonāk izdzīvošanas režīmā, kam var būt vairākas negatīvas sekas.

Šādā stāvoklī ķermenis, visticamāk, alkst pēc uzturvielām nabadzīgiem, enerģētiski blīviem pārtikas produktiem, kas izraisa aptaukošanos un liekā svara pieaugumu.

Turklāt ēdienreižu izlaišana var palielināt risku saslimt ar hroniskām slimībām, piemēram, diabētu, sirds slimībām un insultu.

Šo iemeslu dēļ bieži ieteicams ēst brokastis un biežas maltītes (mazākas porcijas) visas dienas garumā, lai izvairītos no svara pieauguma. Veselīgas brokastis svara zaudēšanai ir būtiskas tiem, kas vēlas ievērot diētu.

Paaugstināts asinsspiediens

Foto: pixabay.com

Brokastu izlaišana ir saistīta ar paaugstinātu asinsspiediena risku visu atlikušo dienu. Brokastis var samazināt tieksmi pēc neveselīgām uzkodām dienas laikā un ierobežot pārēšanās citās ēdienreizēs.

Cilvēkiem, kuri katru dienu ēd brokastis, parasti ir veselīgāks ķermeņa svars nekā tiem, kuri to nedara. Tātad veselīgu brokastu ideju izstrāde ir lielisks veids, kā uzturēt enerģijas līmeni visas dienas garumā.

Pēc tam, kad esat uzzinājis par priekšrocībām, vajadzētu padarīt brokastis par regulāru ieradumu savā dzīvesveidā.

Būs jāceļas agri no rīta, lai laikus pabrokastotu. Uzturvielām bagātas brokastis var palīdzēt uzlabot kognitīvo un fizisko veiktspēju un paātrināt vielmaiņu.

Turklāt brokastis nodrošina ar enerģiju un barības vielām visu dienu. Lai saglabātu veselīgu dzīvesveidu, ir svarīgi pārliecināties, ka sākat savu dienu pareizi.

Vai zināji, kādas ir kvinojas priekšrocības? Uzzini šeit.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.