Indijas riekstu karijs

© Foto: pixabay.com

Šīs vienkāršās pusdienas ar zemu ogļhidrātu saturu ir ar dzelzi bagātiem dārzeņiem, kraukšķīgiem Indijas riekstiem un vistas gaļu. Pasniedziet ar iecienītākajiem tvaicētiem zaļumiem un koriandru.

SASTĀVDAĻAS

1 mazs sasmalcināts sīpols

3-4 ķiploka daiviņas

īkšķa izmēra ingvera gabals, nomizots un rupji sasmalcināts

3 zaļie čili, attīrīti no sēklām

mazs koriandrs, lapas un kātiņš rupji sasmalcināts

100 g nesālītu Indijas riekstu

2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas

1 ½ ēdamkarote garam masala

400 g kārba sasmalcinātu tomātu

450 ml vistas buljona

3 lielas vistas krūtiņas (apmēram 475 g) sagrieztas gabalos

155 g beztauku grieķu jogurta

10 ml krējums

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Ielieciet sīpolu, ķiploku, ingveru, čili un koriandra kātus virtuves kombainā un sasmalciniet. Uz vidējas uguns uzkarsē lielu, nepiedegošu pannu. Pievieno Indijas riekstus un 1-2 minūtes grauzdē, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Noņem riekstus un pannu liek atpakaļ uz uguns. Pievieno eļļu un maisot 5 minūtes apcep garšvielas, lai tās kļūtu mīkstas. Pievienojiet garam masala un vāriet vēl 2 minūtes.

Pievieno pannā tomātus un buljonu. Labi samaisa, pēc tam ielieciet blenderī kopā ar Indijas riekstiem un samaisiet līdz gludai viendabīgai masai. Liek atpakaļ uz pannas, uzvāra.

Vāra 30 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi, tad pievieno vistu, pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns vēl 15 minūtes, līdz vista ir gatava. Pievieno jogurtu un krējumu (ja lieto) un labi samaisa, lai izveidotu krēmīgu mērci.

Pārkaisa ar koriandra lapām un pasniedz ar zaļumiem.

Dzīvesstils

Solārā ziema Latvijā  ir vistumšākais gada periods. Tā parasti ilgst no novembra  pirmajiem datumiem (šogad no 6.novembra) līdz februāra sākumam, un daudziem šajā laikā pietrūkst saules gaismas.

Svarīgākais