Redīsu salāti ar salsa verde

© Foto: pixabay.com

Redīsi ir vieni no visvairāk vasarā sētajiem augiem, un tie ir lieliski piemēroti audzēšanai kopā ar bērniem. Tie aug ātri un ir gatavi četras nedēļas pēc sēšanas. Raža noteikti jānovāc, tiklīdz redīsi ir pietiekami lieli, lai tos varētu ēst, jo tie ātri kļūst kokaini un nebaudāmi.

Piedāvājam vienkāršus neapstrādātus redīsu salātus, kas sagriezti ar mandolīnu, lai iegūtu smalkus gabaliņus. Pasniedziet ar itāļu zaļo garšaugu, kaperu un anšovu mērci.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

2 ķekari redīsu (apmēram 400 g, ar dažām lapām, ja tādas ir)

Mērcei Salsa verde

2 anšovi eļļā, nosusināti

liela sauja pētersīļu

nelielas saujas piparmētru lapiņas

1 ēdamkarote kaperu

3 ēdamkarotes labas kvalitātes olīveļļas

1 tējkarote Dižonas sinepju

1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Ielejiet visas salsa verde sastāvdaļas mini smalcinātājā (vai izmantojiet rokas blenderi) un sasmalciniet, lai iegūtu skaistu koši zaļu mērci, pievienojot vēl olīveļļas daudzumu.

Apberiet redīsus un atstājiet dažas jaunākās, sārtākās lapas un ielieciet tos ledus ūdenī. Uzmanīgi sagrieziet redīsus plānās šķēlēs uz mandolīnas vai ar nazi.

Redīsu šķēles saliek aplī apmēram 4 atdzesētu šķīvju centrā. Nosusiniet lapas un izkaisiet redīsu pa virsu. Uzlejiet nelielus salsas pilienus pār redīsiem un apslakiet lapas ar nedaudz olīveļļas. Visu pārkaisa ar jūras sāli un pasniedz.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.