Gatavošanas padomi

13.mar
Labākais vakariņu variants, pēc ekspertu domām, ir dārzeņi, kas pagatavoti ar nerafinētu augu eļļu, kombinēti ar olbaltumvielu avotu - mājputnu gaļu vai zivi.
13.mar
Ananāsu gabaliņi uz picas daudzos joprojām izraisa sašutumu. Jaunākais Austrālijas pavāru piedāvājums tam liek nobālēt - viņi piedāvā picu ar mocarellas sieru un apelsīniem, raksta “The Guardian”.
12.mar
Šefpavāre Radhi Devlukia eksperimentēja - 30 dienas atsakoties no cukura un dalījās ar rezultātiem, kas viņu pārsteidza. Meitene atzina, ka pirmā diena bijusi grūta, taču drīz vien viņa pamanījusi ievērojamus uzlabojumus, raksta bristolpost.co.
11.mar
Ja gatavojat picu mājās, ir daudz veidu, kā mainīt mīklu, sākot no rauga nomaiņas pret cepamo pulveri, lai izveidotu plānu, krekerim līdzīgu garozu, līdz picas garozas pagatavošanai, izmantojot kaut ko negaidītāku, piemēram, konservētu tunci vai vistas gaļu par pamatu.
10.mar
Žāvēti augļi satur koncentrētu cukuru un kaloriju daudzumu, jo ūdens tiek noņemts žāvēšanas procesā. Rezultātā viena žāvētu augļu porcija satur ievērojami vairāk ogļhidrātu un enerģijas nekā tā svaigie kolēģi.
10.mar
Latvijas bērnu uzturs nav pietiekami sabalansēts, atklāj pētījums, ko veica "Norstat". “Latvijā 87% bērnu neuzņem pietiekamu daudzumu zivju, kas ir galvenais omega-3 avots.
10.mar
Zaļā tēja un matcha var šķist diezgan līdzīgas, tomēr tās nav identiskas ne pēc garšas, ne pagatavošanas metodes un antioksidantu aktivitātes. Kur slēpjas atšķirība un kura ir veselīgāka, raksta “Realsimple”.
9.mar
Brokoļi ir pretrunīgi vērtēti – neskatoties uz dārzeņa priekšrocībām, ne visiem patīk tā garša. Tomēr brokoļi ir pārsteidzoši, ja tie ir pareizi pagatavoti. Par to, kā pagatavot brokoļus, lai tie būtu garšīgi, stāsta RBC, atsaucoties uz Daily Express publikāciju.
8.mar
Mimoza, klasisks kokteilis, nav nekas cits kā dzirkstošais vīns un apelsīnu sula, savukārt no saldējuma un baltās šokolādes skaidiņām var iegūt diezgan labu vaniļas mērci. Vēl viena divu sastāvdaļu recepte, kas, šķiet, ir noturīga, ir cepumi, kas pagatavoti tikai no krējuma un miltiem.
8.mar
Ja arī jums mājās ir kafijas dzirnaviņas, lai baudītu svaigu dzērienu katru dienu, jūs noteikti zināt, ka pupiņu malšana aizņem vairāk laika, bet arī iegūtās kafijas kvalitāte ir daudz labāka. Daudzus interesē jautājums, vai, samaļot pupiņas, jāgaida, lai pagatavotu kafiju, vai arī to var pagatavot uzreiz, un ciki ilgi svaigo malumu var uzglabāt - uz šo jautājumu atbildēja “The TakeOut” barista un kafijas eksperts Mets Vudbērns-Simmonds.
8.mar
Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram.
7.mar
Medus ir iemīļots dabīgais saldinātājs, kuru novērtējam tā daudzpusības un ilgā glabāšanas laika dēļ. Varat to pievienot ikvakara tējai, izmantot marinādēs un konditorejas izstrādājumu saldināšanai vai kā lielisku piedevu šobrīd tik populārajām siera platēm. Tomēr vai jūs zināt, kā tas pareizi jāuzglabā? Skaidro “Southern Living”.
7.mar
Vienkārši, ātri un neticami garšīgi salāti, kas būs lieliska piedeva jebkurām pusdienām vai vakariņām. Vai meklējat vieglus un oriģinālus salātus? Šī recepte ir tieši tas, kas jums nepieciešams.
6.mar
Tas ir tāds rīta ēdiens, kas paātrina reakciju un atmiņu. Ir atrastas brokastis, kuras, pēc pētnieku domām, var uzlabot smadzeņu darbību, ziņo Food & Function.
5.mar
Sīpols patiešām ir superprodukts - tam ir antioksidanta iedarbība, tas aizsargā pret vēzi un atbalsta imūnsistēmu. Sīpolu pievienošana ikdienas ēdienkarte ir vienkāršs veids, kā uzlabot savu veselību, raksta “verywellhealth.com”, atsaucoties uz zinātniskiem pētījumiem.
4.mar
Tasīte aromātiskā dzēriena pēc pamošanās daudziem ir rituāls. Bet dažiem cilvēkiem no tā joprojām būs jāatsakās, saka ārsts Jilani. Tas viss ir saistīts ar noteiktiem ēšanas paradumiem.
4.mar
Ir kāds vienkāršs līdzeklis katlu, pannu un to vāku mazgāšanai, ko izmantoja jau mūsu vecmāmiņas, dalās “TSN”.
3.mar
Lai veselīgie, bet daudzu nemīlētie brokoļi kļūtu par jūsu maltītes gardāko sastāvdaļu, “express.co.uk” eksperti dalās ar ieteikumiem, izmantojot trīs vienkāršas sastāvdaļas, kuras jums, visticamāk, jau ir virtuvē.
2.mar
Ir vecs joks par sēnēm: katra sēne ir ēdama, bet dažas ir ēdamas tikai vienu reizi. Lai gan sēnēm ir plašs kulinārijas, medicīnas un cits izmantošanas klāsts, ir dažas, ko nekad, nekad nevajadzētu likt mutē.
1.mar
Ēdiens var pagatavot ātri, tam nav nepieciešamas īpašas kulinārijas prasmes, un rezultāts pārsniegs visas cerības.
1.mar
Tikai retais no zina, kam paredzēts caurums katlu un pannu vākā un tās rokturī - vai jūs zināt? Atbildi sniedz “unian.net”.
1.mar
Viena no mūsdienās populārākajām izvēlēm cepšanas formām ir silikons, taču vai tas tiešām ir pārāks par citiem nepiedegošajiem cepšanas traukiem? Lūk, ko saka eksperti, raksta “Real Simple”.