Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes.
Sparģeļi ir zaļš dārzenis, kas ir viegli atpazīstams pēc tā garajiem, smailajiem šķēpiem, kurus parasti grilē, tvaicē vai grauzdē. Tas ir pazīstams kā pavasara dārzenis, bet pateicoties importam no Ķīnas, Peru un Vācijas, to var ēst visu gadu.
Lai arī Lieldienas vairs nav aiz kalniem, sabiedrība, kas krāso Lieldienu olas, dalās uz pusēm. Vieni ir tie, kas cītīgi un rūpīgi gatavojas Lieldienām, jo pārspēt sevi šogad ir svarīgākais uzdevums, tāpēc treniņi sākušies jau laikus.
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir olu ēšana un dažādas aktivitātes saistībā ar tām, taču vai zini, kādi ir populārākie mīti par olām un kuri no tiem ir patiesība?
Kale (jeb lapu) kāposti ir zaļš lapu dārzenis, kas ir bagāts ar uzturvielām: tas ir bagāts ar A, C un K vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Kāpēc šāda veida kāpostus ir tik svarīgi iekļaut uzturā?
Zivju pīrāgs, kas pazīstams arī kā zvejnieku pīrāgs (pildījums ir līdzīgs ganu pīrāgam, jo tajā izmantots kartupeļu biezenis), ir tradicionāls britu ēdiens, kura izcelsme ir Skotijā.
Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Šefpavārs Juris Dukaļskis norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas.
Šis smaržīgais un sātīgais ēdiens ir lieliski piemērots pavasarim. Lai ietaupītu laiku, var izmantot konservētus aunazirņus. Ja patīk ēdiena tekstūra, tad jāizmanto kaltēti aunazirņi, bet tad būs nepieciešams mērcēšanas laiks.
Kišs (quiche) ir franču pīrāgs, kas sastāv no mīklas pamatnes, kas pildīts ar pikantu olu krēmu un siera, gaļas, jūras velšu vai dārzeņu gabaliņiem. Labi zināms variants ir quiche lorraine, kas ir ar bekonu. Kišu var pasniegt karstu, siltu vai aukstu.
Ja liekas, ka aptrūcis iemeslu dzert zaļo tēju, tad šis būs gana labs arguments! Viena no biežākajām un sāpīgākajām vecuma pazīmēm ir osteoartīts, to kā izrādās var samazināt dzerot tieši zaļo tēju.
Bezrauga maize ir ideāls risinājums, ja nav laika rauga maizei ar ilgu rūgšanas laiku. Tai ir kraukšķīga, zeltaini brūna garoza, un tā iekšpusē ir mīksta un blīva.
Plaucētas mīklas siera bumbiņas jeb gužēr cepumiņi ir franču virtuves klasika, Burgundijas reģionam raksturīgā uzkoda, ko gatavo, plaucētajai mīklai pievienojot rīvētu Ementāles, Comte vai Gruyere sieru.