Nav iemesla atteikties no gaļas grilēšanas, pat ja ievērojat veselīgu dzīvesveidu. Galvenais ir nepārspīlēt un zināt, kā pareizi pagatavot un ēst šos ēdienus.
Protams, diez vai kādam šis ēdiens asociējas ar veselīgu uzturu, tomēr ir daudz veidu, kā ēst barbekjū, nekaitējot ķermenim. Kādi ir veselīga barbekjū noteikumi, jautā health.com.
Daži svarīgi padomi visiem barbekjū cienītājiem:
Kas būtu jāzina zivju mīļotājiem? Daži uzskata, ka no tā pagatavotais šašliks būs veselīgāks. Barbekjū no treknām zivīm ir garšīgs, bet reāla labuma no tā maz. Sildot, tauki veido kaitīgas vielas, cieš arī omega-3. Reizēm var ēst šādu šašliku, taču nevajadzētu domāt, ka šāds ēdiens ir piemērots veselīgam dzīvesveidam. Varat arī mēģināt cept zivis oglēs folijā. Tādā veidā tās būs noderīgākas.
Pareizā mērce, piedevas un garnīra ēdieni palīdzēs gremošanai tikt galā ar šašliku. Skābās mērces, piemēram, adžika, mērces uz tomātu bāzes vai marinēti dārzeņi, ēdienam piešķir spilgtumu un garšas kontrastu. Produkti ar skābumu palīdz uzlabot gremošanu, jo stimulē kuņģa sulas un žults veidošanos, kas palīdz organismam vieglāk uzņemt trekno un proteīna pārtiku.
Grilēšanai vajadzētu izvēlēties liesu gaļu. Turklāt jautājums ir ne tikai par to, ka būs mazāk kaloriju. Pētījumi liecina, ka tauki var absorbēt dažas kaitīgas vielas, piemēram, kancerogēnus, kas rodas, gatavojot gaļu uz atklātas uguns (piemēram, oglekļa monoksīdu, policikliskos aromātiskos ogļūdeņražus.
Ko var padzerties, izņemot tīru ūdeni? Ieteicams treknus ēdienus kombinēt ar apelsīnu sulu. Fakts ir tāds, ka šāda sula saturēs flavonoīdus, kas var samazināt iekaisuma līmeni un oksidatīvo stresu pēc ne pārāk veselīgas maltītes.
Galvenais ir daudzums un biežums. Ja ēdīsiet tik treknus, kalorijām bagātus ēdienus mazās porcijās un ne katru dienu, tad nekāda kaitējuma nebūs. Glāzi sulas varat aizstāt ar veselu apelsīnu.
Lasi arī: Kā pareizi cept zivis