Nav iemesla atteikties no gaļas grilēšanas, pat ja ievērojat veselīgu dzīvesveidu. Galvenais ir nepārspīlēt un zināt, kā pareizi pagatavot un ēst šos ēdienus.
Šašliks netiek uzskatīts par veselīgu ēdienu pagatavošanas metodes dēļ. Cepšanas procesā veidojas tauku sadegšanas un oksidēšanās produkti, kas ir kancerogēni, vēsta Medikforum.
Grilētas gaļas ēšana kopā ar alkoholu var izraisīt nopietnas veselības problēmas, piemēram, akūtu pankreatītu. Par to runā gastroenteroloģe Natālija Paņina, vēsta Medikforum.
Uztura speciāliste Irina Morozova brīdina, ka iecienītās šašlika marinādes var kaitēt veselībai. Viņa intervijā Ukrainas laikrakstam Telegraph sacīja, ka marinādes uz etiķa un majonēzes bāzes var radīt veselības problēmas.
Uztura speciāliste, Krievijas Federālās medicīnas un bioloģijas aģentūras (FMBA) profesore Margarita Koroļeva granātābolu sulu nosaukusi par vienu no labākajām šašlika marinādēm, raksta "lenta.ru".
Uztura speciāliste Margarita Makuha uzskata, ka šis daudzu iecienītais ēdiens var paaugstināt testosterona un hemoglobīna līmeni asinīs, raksta "Life.ru".
Ar pavasara siltumu atnāk arī vēlme baudīt maltīti dārzā, āra terasē un citos zaļumos. Ja savu grileszonu esi atklājis, tad piedāvājam žurnāla "Māja" arhīvos atrastas, žurnālistes Inas Zelčas apkopotas šašliku marinades receptes.
Pavasara atnākšana nav tikai putnu dziesmas dabā un narcišu vai tulpju pušķis uz galda. Pavasaris, kā likums, katru gadu nāk arī ar izteiktu ceptas gaļas smaržu. Tāpēc pasludinu šašliku cepšanas sezonu par atklātu!
Sociālajā tīklā Facebook savu sašutumu paudusi Tatjana, kura veikalā Jelgavā iegādājusies teju 700 gramus vistas šašlika no kura pusi bija vienkārši jāizmet, jo tajā bija kauli un vistas ādas strēmeles.