RECEPTE: Kvasa marināde cūkgaļas šašlikam

© Pixabay

Aromātisks kvass, sīpoli un garšvielas padarīs gaļu ļoti garšīgu. Recepte paredzēta 1 kg cūkgaļas. Marinēšanas laiks – divas trīs stundas.

Sastāvdaļas

  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 - 2 šķipsniņas čili piparu pārslu
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 šķipsniņa cukura
  • 300 ml kvasa

Pagatavošana

Sāli un abu veidu piparus sajauc ar eļļu. Sīpolus sagriež gredzenos, viegli saberž ar šķipsniņu sāls un cukura.

Vēl garšīgāk iznāks, ja pipari būs svaigi samalti.

Gaļu sajauc ar sīpolu masu, pēc tam pārlej kvasu. Uzliek vāku un ievieto ledusskapī.

Pēc divām trīs stundām šašliks gatavs cepšanai.

Labu apetīti!

Vēl citas šašlika receptes!

Vēl citas šašlika receptes!

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais