Dietoloģe nosauc labāko marinādi šašlikam

© Dmitrijs Suļžics /F64

Uztura speciāliste, Krievijas Federālās medicīnas un bioloģijas aģentūras (FMBA) profesore Margarita Koroļeva granātābolu sulu nosaukusi par vienu no labākajām šašlika marinādēm, raksta "lenta.ru".

Koroļeva apgalvo, ka granātābolu sula padara gaļu mīkstu, viegli sagremojamu un neietekmē tās uzturvērtību. Turklāt ārste ieteica sulai pievienot aromātiskus garšaugus un garšvielas.

Citas labas marinādes, pēc ekspertes domām, var būt ogu tinktūras, sarkanvīns un citrusaugļu sula.

Tajā pašā laikā Koroļova brīdina par pārmērīgu etiķa un sāls lietošanu un neiesaka iegādāties gatavus šašlikus.

Dīvaini

Rīdziniekam Valdim pirms nu jau gandrīz diviem gadiem, nākot apkopt ģimenes kapu kopiņas Matīsa kapos, aiz šoka iepletušās acis. Vietā, kur reiz apglabāta brāļa meita, tagad zemes klēpī guļ kāda sveša sieviete, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais