Dietoloģe nosauc labāko marinādi šašlikam

© Dmitrijs Suļžics /F64

Uztura speciāliste, Krievijas Federālās medicīnas un bioloģijas aģentūras (FMBA) profesore Margarita Koroļeva granātābolu sulu nosaukusi par vienu no labākajām šašlika marinādēm, raksta "lenta.ru".

Koroļeva apgalvo, ka granātābolu sula padara gaļu mīkstu, viegli sagremojamu un neietekmē tās uzturvērtību. Turklāt ārste ieteica sulai pievienot aromātiskus garšaugus un garšvielas.

Citas labas marinādes, pēc ekspertes domām, var būt ogu tinktūras, sarkanvīns un citrusaugļu sula.

Tajā pašā laikā Koroļova brīdina par pārmērīgu etiķa un sāls lietošanu un neiesaka iegādāties gatavus šašlikus.

Dīvaini

Pagarināts laiks kosmosā nav gluži nekaitīgs cilvēka ķermenim. Radiācija, izmainīta gravitācija, miega zudums var nopietni ietekmēt astronautu spējas. Daži pat tiek hospitalizēti pēc atgriešanās uz Zemes. Nelielām kļūdām kosmosā var būt postošas ​​sekas, tāpēc ir svarīgi zināt, kā šīs spriedzes var ietekmēt astronauta kognitīvās funkcijas, vēsta “Popular Science”.

Svarīgākais