Gastroenterologs stāsta, kam vajadzētu izvairīties no šašlika

© Ģenerēts ar AI

Dažiem cilvēkiem vajadzētu atturēties no šī ēdiena ēšanas. 

Šašliks nebūt nav veselīgākais ēdiens. Iemesls ir kancerogēnu veidošanās, cepot gaļu virs atklātas uguns, kā arī dūmu veidošanās, kas piesātināti ar toksiskām vielām. Turklāt marinādēs esošais sāls un konservantu pārpalikums var saasināt produkta negatīvo ietekmi uz veselību.

Gastroenterologi iesaka dot priekšroku liesai gaļai, piemēram, tītara vai vistas gaļai, ja vēlaties baudīt iecienītā ēdiena garšu.

Cilvēku kategorijas, kurām no uztura jāizslēdz šašliks:

  • cilvēki ar kuņģa-zarnu trakta slimībām,
  • sirds un asinsvadu slimībām,
  • kā arī alerģijām, jo ​​marināde un garšvielas var izraisīt nevēlamu reakciju.

Dzīvesstils

Šai smaržai nav nekāda sakara ar higiēnu, tā nepazūd pat pēc dušas un ilgi saglabājas gaisā, uz ādas, drēbēm un gultas veļas. Neliela pelējuma smaka, sajaukta ar metālisku skābumu un kaut ko netverami taukainu. Zinātnieki jau sen ir apstiprinājuši: tā smaržo vecums. Precīzāk, ķīmisks savienojums, kas organismā rodas vecumā.

Svarīgākais