Veselīgs uzturs

3:00
Veselīga uztura pasaulē nepārtraukti parādās jaunas tendences, taču dažreiz mēs aizmirstam par produktiem, ko mūsu vecmāmiņas un vecvecmāmiņas iekļāva savā uzturā veselības uzlabošanai.
13.jun
Daudzi cilvēki varētu brīnīties, kāds ir Eteles Katerhemas noslēpums. Lai gan parasti nav ieteicams uzklausīt supersimtgadnieku ieteikumus par veselību un ilgmūžību (jo viņi bieži vien ir izņēmums, nevis likums), ir daži dzīvesveida ieteikumi, ko var iegūt no pētījumiem par ilgmūžīgu cilvēku grupām.
2.jun
Jogurts ir viena no veselīgākajām uzkodām - tas ir bagāts ar olbaltumvielām, probiotikām, kalciju, B12 vitamīnu. Taču, ja pievienojat aromatizētāju vai cukuru, šis vērtīgais produkts var pārvērsties par parastu un ne visai veselīgu desertu. Kurš jogurts ir patiesi veselīgs un kā izvēlēties labāko produktu veikalā, skaidro izdevums “Health”.
1.jun
To var atrast smoothie bļodās, veselības entuziastu sarunās vai uz ekoveikalu plauktiem - spirulīna. Bet kas patiesībā slēpjas aiz šī dīvainā vārda un vēl dīvainākās krāsas? Stāsta “Healthline”.
31.mai
Runa nav par hormoniem vai ģenētiku, bet gan par to, ko tu ēd. Kā beidzot zaudēt svaru? Ir pamatnoteikums, kas der ikvienam.
29.mai
Paprika ir dārzenis, kas jebkuram ēdienam piešķir dzīvīgumu, garšu un vieglu saldumu. Kā bonuss tas ir lielisks veids, kā uzņemt tādas uzturvielas kā A vitamīnu, C vitamīnu un šķiedrvielas.
26.mai
Jau kopš 16. gadsimta, kad kartupeļi pirmo reizi tika ievesti Eiropā no Dienvidamerikas, tie ir kļuvuši par iecienītu ēdienu. Kādreiz neapstrīdamais ogļhidrātu karalis, tas zaudē savu vietu uz šķīvjiem pret rīsiem un nūdelēm, jo ​​tiek vainots visā - sākot no svara pieauguma līdz cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs. Vai tas tiešām tā ir, skaidro “The Telegpraph”.
21.mai
Daži bieži sastopami pārtikas produkti var pastiprināt trauksmi un izraisīt panikas lēkmes.
18.mai
Zemenes ir vairāk nekā tikai saldas un sulīgas — tās ir pildītas ar C vitamīnu, folātiem un šķiedrvielām. Šīs uzturvielas var uzlabot imunitāti, atbalstīt cukura līmeņa asinīs kontroli, veicināt dziedināšanu un palīdzēt aizsargāties pret tādām slimībām kā diabēts un sirds slimības.
17.mai
Pistāciju iekļaušana ikdienas uzturā var nodrošināt daudzus ieguvumus veselībai, sākot no uzlabotas acu veselības līdz labākai svara kontrolei un paaugstinātam asinsspiedienam un cukura līmenim asinīs.
16.mai
Rudzu vai baltmaize, grilēta vai ar aromātiskiem garšaugiem – sausiņi tiek uzskatīti par lielisku uzkodu, arī svara zaudēšanas laikā. Bet vai tā ir taisnība, ka tie ir nekaitīgi? Galu galā, tie ir ogļhidrāti.
15.mai
Ko darīt, ja pirms gulētiešanas jūtat diskomfortu vēderā? Tāpat kā ar citām veselības tēmām, atbildes par uzturu un miegu nav universālas - arī uz jautājumu, vai pirms miega ēst vai nē, nav viennozīmīgas atbildes. Lai noskaidrotu, kā rīkoties pareizi, ir jāiedziļinās daudz vairāk, ņemot vērā sava ķermeņa individuālās vajadzības, raksta “TSN”.
14.mai
Pētersīļi un dilles ir neatņemama Ukrainas virtuves sastāvdaļa, kas ēdieniem piešķir aromātu un ieguvumus veselībai. Bet kurš no šiem populārajiem garšaugiem ir labāks jūsu veselībai?
11.mai
Ja pēc ēšanas jūtaties smagi un vēders ir piepūties, iespējams, esat izvēlējies nepareizu ēdienu kombināciju. Diētas speciāliste Ugne Radzevičiene ir atlasījusi visbiežāk sastopamās pārtikas produktu kombinācijas, kas ir kaitīgas mūsu gremošanai - starp tiem ir gaļa ar kartupeļiem un pat jogurts ar ananāsiem, raksta “lrt.lt”.
10.mai
Brokastis uzmundrina, dod enerģiju, stiprina imūnsistēmu un palīdz iedarbināt zarnu darbību no rīta - tiesa gan, tikai tad, ja tās ir pareizi sabalansētas, tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizos produktus, lai pirmā maltīte būtu sabalansēta un barojoša, raksta “TSN”.
7.mai
Dažiem cilvēkiem vajadzētu atturēties no šī ēdiena ēšanas. 
6.mai
Mūsdienu pasaulē ēšana ceļā ir kļuvusi par ļoti izplatītu parādību - stress, steiga un daudzie pienākumi veselīgu uzturu atstāj otrajā plānā. Tomēr tikai viens vienkāršs ieradums palīdzēs jums ēst mazāk, justies labāk un dzīvot apzinīgāk, raksta “limon.postimees.ee”.
24.apr
Veselīga uztura pasaulē parādījusies jauna tendence - kolagēna pievienošana rīta kafijai. Atšķirībā no iepriekšējām modes tendencēm, piemēram, kafija ar kurkumu vai biešu pulveri, šī metode, pēc ekspertu domām, patiešām sniedz reālu labumu organismam, raksta “TSN”.
17.apr
Izrādās, ka cilvēkiem, kuri pastāvīgi izjūt tieksmi pēc uzkodām, problēma nav tikai vājš gribasspēks - tā ķermenis sūta signālu. Nelielas, bet apzinātas izmaiņas uzturā un dzīvesveidā var novest pie pamanāmiem rezultātiem, dalās “limon.postimees.ee”.
12.apr
Izvēloties graudaugus maltītes pagatavošanai, lielākā daļa cilvēku izvēlas rīsus vai griķus. Bez šaubām, šie produkti ir vērtīgi, taču nevajadzētu aizmirst par vēl viena superprodukta esamību, kam arī regulāri jābūt cilvēka uzturā.