Tvaicētas vistas kotletes: veselīga uztura recepte

© Foto: depositphotos.com

Vistas kotletes ir daudzpusīgs ēdiens, ko var pagatavot dažādos veidos:  tvaicēt – tas ir garšīgi, veselīgi un vienkārši.

NEPIECIEŠAMS

500 g maltas vistas gaļas

1 sīpols

1 ola

2-3 ēdamkarotes rīvmaizes

sāls un garšvielas pēc garšas (piemēram, melnie pipari, paprika, kurkuma)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Sīpolu nomizo un sasmalcina.

2.Sajauc malto vistas gaļu ar sīpoliem, olu, rīvmaizi, sāli un garšvielām.

3.No maltās gaļas veido kotletes un liek tvaicētājā.

4.Kotletes tvaicē 20-25 minūtes, līdz tās ir gatavas.

5.Pasniedziet tvaicētas vistas kotletes ar savu iecienītāko piedevu: kartupeļu biezeni, rīsiem, griķiem vai dārzeņiem.

Padomi

Lai garša būtu sulīgāka, maltajai gaļai pievieno nedaudz piena vai krējuma.

Lai pievienotu garšu, maltajai gaļai pievienojiet sasmalcinātu ķiploku vai nedaudz sarkanos piparus.

Dažādībai maltajai gaļai var pievienot smalki sagrieztas sēnes vai dārzeņus.

Pasniedziet kotletes ar mērci: krējumu, tomātu mērci, sinepēm.

Dzīvesstils

Pasaules vēsturē nav otra tik bieži pieminēta dzēriena kā vīns. Pats Jēzus ūdeni pārvērta vīnā, savukārt grieķu dievs Dionīss sevī iemiesoja cilvēka un dabas dzīves cikliskumu. Viņa vārds no trāķiešu valodas nozīmē “dieva dēls”. Vīns ir dievu dzēriens, ko viņi dod cilvēkiem, lai baudītu, līksmotu un aizmirstos.