Vistas kotletes ir daudzpusīgs ēdiens, ko var pagatavot dažādos veidos: tvaicēt – tas ir garšīgi, veselīgi un vienkārši.
NEPIECIEŠAMS
500 g maltas vistas gaļas
1 sīpols
1 ola
2-3 ēdamkarotes rīvmaizes
sāls un garšvielas pēc garšas (piemēram, melnie pipari, paprika, kurkuma)
PAGATAVOŠANA
1.Sīpolu nomizo un sasmalcina.
2.Sajauc malto vistas gaļu ar sīpoliem, olu, rīvmaizi, sāli un garšvielām.
3.No maltās gaļas veido kotletes un liek tvaicētājā.
4.Kotletes tvaicē 20-25 minūtes, līdz tās ir gatavas.
5.Pasniedziet tvaicētas vistas kotletes ar savu iecienītāko piedevu: kartupeļu biezeni, rīsiem, griķiem vai dārzeņiem.
Lai garša būtu sulīgāka, maltajai gaļai pievieno nedaudz piena vai krējuma.
Lai pievienotu garšu, maltajai gaļai pievienojiet sasmalcinātu ķiploku vai nedaudz sarkanos piparus.
Dažādībai maltajai gaļai var pievienot smalki sagrieztas sēnes vai dārzeņus.
Pasniedziet kotletes ar mērci: krējumu, tomātu mērci, sinepēm.