Pareizi pagatavota griķu biezputra

© Foto: pixabay.com

Vai vēlaties iemācīties pagatavot ideālu griķu putru, kas būs irdena, aromātiska un neticami garšīga? Izlasiet šo vienkāršo un soli pa solim recepti, kas palīdzēs apgūt šo kulinārijas šedevru.

SASTĀVDAĻAS

1 glāze griķu

2 glāzes ūdens (vai buljona)

sāls pēc garšas

sviests, zaļumi, sīpoli, sēnes (pēc izvēles)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA:

1.Noskalo griķus zem auksta ūdens, līdz ūdens kļūst dzidrs.

2.Griķus liek katliņā un pārlej ar ūdeni (vai buljonu). Pievieno sāli pēc garšas.

3.Uz lielas uguns uzvāra.

4.Samazina siltumu līdz minimumam un pārklājiet katlu ar vāku.

5.Vāra griķus apmēram 20-25 minūtes, līdz ūdens sasūcas.

6.Noņem katlu no uguns un ļauj griķiem piebriest zem vāka 10-15 minūtes.

Variācijas

  • Lai putra būtu irdenāka, izmantojiet attiecību 1:2 (1 glāze griķu uz 2 tasēm ūdens/buljona).
  • Lai putra būtu lipīgāka, pielej vēl nedaudz ūdens.
  • Garšai un aromātam putrai pievieno sviestu, zaļumus, ceptus sīpolus, sēnes vai citas iecienītākās sastāvdaļas.

Padoms

Griķus nepārcep, citādi tie kļūs pārāk mīksti.

Sāli pievienojiet tikai gatavošanas pašā sākumā.

Gatavošanas laikā nenoņemiet vāku, pretējā gadījumā griķi nekļūs irdeni.

Eksperimentējiet ar piedevām un atrodiet savu ideālo griķu biezputras recepti!