Pipars aicina skolas sākšanos atzīmēt ar desertu

© Publicitātes foto

Šodien ir svētku diena! Un bez svētku cienasta neiztikt. Parūpējieties par desertu, kas garšos gan maziem, gan lieliem.

Pipars stāsta, ka šis deserts nav pārāk salds un garšos arī pieticīgākiem.

"Turklāt, ja kādam ļoti, ļoti garšo saldumi, tad var pievienot biezpiena masai cukuru vai medu. Arī garšu variācijas ir dažādas. Piemēram, izmanto dažādas ogas vai vairākas kopā (tās var būt arī saldētas). Vai arī pievieno saldējumu ar kādu eskotisku garšu. Arī cepumi var būt gan šokolādes, gan karameļu, gan pilngraudu, gan mandeļu, līdz ar to, atkal desertam iedosi citu garšu."

Lai izdodas!

Publicitātes foto

Sastāvdaļas (3 pers.):

180g biezpiens
100g saldējums (man bija melleņu)
150g svaigas ogas (zemenes, avenes, mellenes, ķirši)
60g cepumi (6 gb)

Pagatavošana (10 min.):

1. ​ Cepumus sasmalcina vai salauž mazākos gabaliņos. Ieber porcijas trauciņos.

2. Atliek ogas dekoram, pārējās pārliek traukā. Pievieno biezpienu, saldējumu un sablenderē, līdz masa ir viendabīga. Biezpiena krēmu pārliek pa virsu cepumiem.

3. Izdekorē ar svaigām ogām un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

Ja ēst gatavošanai ir izmantotas tikai saulespuķu vai olīveļļu, tad laiks izmēģināt jaunas garšu kombinācijas. Piemēram, linsēklu eļļa ir lieliski piemērota mērcei. Tā ir laba locītavām, smadzenēm un sirdij.