Sīpolu gredzeni: kraukšķīgas uzkodas, kas iepriecinās ikvienu

© Foto: pixabay.com

Vai vēlaties pagatavot gardu un iespaidīgu uzkodu, kas būs hīts jebkurā mielastā? Tad noteikti jāpamēģina sīpolu gredzeni! Kraukšķīgi, zeltaini, piesātināti ar garšvielu aromātu – tie garšos jau no pirmā kumosa!

NEPIECIEŠAMS

1 liels sīpols

1 glāze miltu

1 ola

1/2 tase piena

1/2 tase rīvmaizes

sāls, pipari, paprika pēc garšas

augu eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

1.Sīpolu sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs.

2.Sagatavo mīklu. dziļā bļodā sajauc miltus, olu, pienu, sāli, piparus un papriku. Vajadzētu iegūt biezu mīklu.

3.Panēšana: katru sīpolu gredzenu vispirms iemērc miltos, pēc tam mīklā un pēc tam rīvmaizē.

4.Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Uzmanīgi ieliek sīpolu gredzenus karstā eļļā. Apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūni (apmēram 2-3 minūtes).

5.Pasniegšana: uz papīra dvieļa liek sīpolu gredzenus, lai noņemtu liekos taukus. Pasniedz karstu ar iecienītāko mērci: kečupu, majonēzi, krējumu, ķiploku mērci.

Foto: pixabay.com

Padoms

  • Kraukšķīgākiem gredzeniem var izmantot atsevišķu panējumu: vispirms apviļā miltos, tad mīklā, tad rīvmaizē un vēlreiz mīklā.
  • Eksperimentējiet ar garšvielām: pievienojiet mīklai vai panējumam iecienītākās garšvielas - rozmarīnu, timiānu, oregano, ķiploku pulveri.
  • Pasniedziet sīpolu gredzenus ar iecienītāko mērci.

Dzīvesstils

“Vai zināji, ka septembris ir ģimeņu maltīšu mēnesis, kas sniedz lielisku iespēju arī Latvijā iedibināt jaunu tradīciju tām ģimenēm, kas šo faktu nezināja, jo pirmsākumi meklējami ASV,” raksta extension.usu.edu.

Svarīgākais