Vai vēlaties pagatavot gardu un iespaidīgu uzkodu, kas būs hīts jebkurā mielastā? Tad noteikti jāpamēģina sīpolu gredzeni! Kraukšķīgi, zeltaini, piesātināti ar garšvielu aromātu – tie garšos jau no pirmā kumosa!
NEPIECIEŠAMS
1 liels sīpols
1 glāze miltu
1 ola
1/2 tase piena
1/2 tase rīvmaizes
sāls, pipari, paprika pēc garšas
augu eļļa cepšanai
1.Sīpolu sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs.
2.Sagatavo mīklu. dziļā bļodā sajauc miltus, olu, pienu, sāli, piparus un papriku. Vajadzētu iegūt biezu mīklu.
3.Panēšana: katru sīpolu gredzenu vispirms iemērc miltos, pēc tam mīklā un pēc tam rīvmaizē.
4.Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Uzmanīgi ieliek sīpolu gredzenus karstā eļļā. Apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūni (apmēram 2-3 minūtes).
5.Pasniegšana: uz papīra dvieļa liek sīpolu gredzenus, lai noņemtu liekos taukus. Pasniedz karstu ar iecienītāko mērci: kečupu, majonēzi, krējumu, ķiploku mērci.
Padoms