Pipars uzsver, ka vasaras izskaņai šī recepte pie grilētas gaļas vai zivs būs ideāli.
“Agrāk, kad mēs nezinājām nosaukumu “coleslaw”, mums skolā deva kāpostu salātus un tā mēs esam pieraduši tos saukt. Tagad, izrādās, ka mums deva “coleslaw” un tas jau skan smalki. Lai būtu pavisam smalki, es pievienoju zilo sieru. Tas ir pikants pats pa sevi, un salāti kļūst krēmīgāki un pikantāki.”
SASTĀVDAĻAS:
1 neliela kāpostgalva
150 g zilais siers
100 g krējums vai majonēze
zaļumi (dilles)
1 ķiploku daiviņa
1/2 ēd.k. citrona sulas
sāls, cukurs
PAGATAVOŠANA:
1.Kāpostu sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs, pārliek salātu bļodā. Pārkaisa ar sāli un cukuru un kārtīgi ar rokām saspaida, lai izdalās sula.
2.Krējumu vai majonēzi sajauc ar citrona sulu, sasmalcinātiem zaļumiem un ķiploku daiviņu. Mērci pievieno kāpostiem un kārtīgi samaisa. Salātus pa virsu pārkaisa ar sadrupinātu zilo sieru, viegli izcilā un uzreiz pasniedz.
Lai labi garšo!
Vairāk receptes meklē, šeit