Garšīgi kabaču ikri - tā to gatavoja vecmāmiņas

© Foto: depositphotos.com

“Dārzs” burkā – bez vārīšanas un sterilizācijas: garša un aromāts vienkārši ir ārpus pateiktā. Pagatavot kabaču ikrus mājās ir ļoti vienkārši, turklāt tie izrādās daudz garšīgāki nekā veikalā pirktie. Viss, kas jādara, ir sagriezt dārzeņus un sautēt tos, līdz tie ir mīksti.

SASTĀVDAĻAS

2-3 gab. mazi jauni kabači

2 gab lieli burkāni

1 liels sīpols vai 2-3 vidēji

3-4 vidēji tomāti

2-3 ķiploki

2-3 krustnagliņas

augu eļļa cepšanai

citronskābe vai etiķis pēc garšas

sāls, cukurs pēc garšas.

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Ja vēlaties, varat pievienot saldo papriku, vēlams sarkano. Tas padarīs krāsu piesātinātu. Lai iegūtu spilgtāku krāsu, var izmantot arī tomātu pastu. Bet šajā receptē tās neizmanto.

Sagrieziet sīpolus un apcepiet tos līdz tie kļūst caurspīdīgi nelielā daudzumā augu eļļas. Eļļu daudz nevajag, tikai lai apceptu sīpolus.

Tad pievienojiet burkānus. Kamēr burkāni cepas, jaunos kabačus sagriež mazos kubiņos, lai tie ātrāk izceptos.

Kad dārzeņi ir nedaudz nosēdušies, pievieno sasmalcinātus tomātus. Samaisa un ļauj ievilkties uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.

Gatavošanas laikā dārzeņi izdalīs daudz mitruma. Vāra tos, līdz viss mitrums ir iztvaikojis. Ir viegli konstatēt, ka mitrums ir pagājis. Ar karoti atbīdiet tvaicētos dārzeņus malā, lai atklātu apakšējo daļu. Ja mitruma nav, tad viss ir gatavs.

Foto: pixabay.com

Tad var pievienot ķiplokus, kas izlaisti caur presi vai smalki sagriezti. Sāls, cukurs un citronskābe (nedaudz). Vāra uz ļoti zemas uguns vēl piecas minūtes. Izslēdz uguni un ļauj dārzeņiem atdzist.

Kad sautētais kabacis un dārzeņi ir atdzisuši, tos sablendē. Kabaču ikri lieliski sader ar makaroniem vai rīsiem. To var ēst vienkārši ar maizi vai gaļu. Labu apetīti!

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais