Jūs noteikti iepriekš neesat mēģinājis šāda veida cukīni - pildīts cukīni ar vistu, tomātiem, sīpoliem un siera garoziņu ir brīnišķīgs ēdiens, kas lieliski piemērots gan ģimenes pusdienām, gan vakariņām draugu lokā. Šajā receptē ir apvienoti maigi cukīni, sulīga vistas gaļa, smaržīgi tomāti un siera garoza, kas ēdienam piešķir īpašu šarmu.
SASTĀVDAĻAS
4 cukīni
300 g vistas fileja
2 tomāti
sīpols
100 g cietais siers
sāls, pipari, zaļumi
PAGATAVOŠANA
1.Cukīni nogriež virsu, uzmanīgi izgriež mīkstumu un atstāj apmēram 1 cm biezas maliņas.
2.Vistas fileju un tomātus sagriež mazos kubiņos, bet sīpolu - diezgan smalki.
3.Pannā apbrūnina sīpolu, pievieno vistu un cep, līdz gatavs. Sāls un pipari pēc garšas. Pievieno tomātus un apcep vēl 2-3 minūtes. Apkaisa ar zaļumiem un samaisa.
4.Pilda cukīni ar vistas, sīpolu un tomātu pildījumu.
5.Siera garoziņai rīvēto sieru uzrīvē cukīni virspusē.
6.Cukīni liek uz cepešpannas, kas iepriekš ieziesta ar augu eļļu, un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 25-30 minūtēm;
7.Pildīto cukīni pasniedz karstu.