Jūras kāposti ir vitamīnu un minerālvielu krātuve. Tie ir bagāti ar jodu, kas ir tik nepieciešams mūsu ķermenim. Bet nedomājiet, ka tas ir tikai veselīgi, tas ir arī neticami garšīgi.
SASTĀVDAĻAS
200 g jūras aļģu (marinētas vai konservētas)
2 vārītas olas
1 sīpols (sarkans vai balts)
1-2 ēdamkarotes augu eļļas
sāls un pipari pēc garšas
saļumi (dilles, pētersīļi) pēc izvēles
PAGATAVOŠANA:
Jūraszāles liek caurdurī, lai notecinātu lieko šķidrumu. Ja nepieciešams, sagrieziet kāpostus mazākos gabaliņos. Olas nomizo un sagriež kubiņos. Smalki sagriež sīpolu.
Bļodā ievieto jūraszāles, olas un sīpolus. Pievienojiet augu eļļu, sāli, piparus pēc garšas.
Pēc vēlēšanās salātus dekorējiet ar zaļumiem. Pasniedz atdzesētus.
Padoms
Lai iegūtu košāku garšu, salātiem varat pievienot nedaudz citrona sulas vai ābolu sidra etiķa.
Pikantu cienītājiem salātiem var pievienot nedaudz aso piparu vai sinepju.