Veselīgi un garšīgi: jūras aļģu salāti ar olu

© Foto: depositphotos.com

Jūras kāposti ir vitamīnu un minerālvielu krātuve. Tie ir bagāti ar jodu, kas ir tik nepieciešams mūsu ķermenim. Bet nedomājiet, ka tas ir tikai veselīgi, tas ir arī neticami garšīgi.

SASTĀVDAĻAS

200 g jūras aļģu (marinētas vai konservētas)

2 vārītas olas

1 sīpols (sarkans vai balts)

1-2 ēdamkarotes augu eļļas

sāls un pipari pēc garšas

saļumi (dilles, pētersīļi) pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

Foto: pixabay.com

Jūraszāles liek caurdurī, lai notecinātu lieko šķidrumu. Ja nepieciešams, sagrieziet kāpostus mazākos gabaliņos. Olas nomizo un sagriež kubiņos. Smalki sagriež sīpolu.

Bļodā ievieto jūraszāles, olas un sīpolus. Pievienojiet augu eļļu, sāli, piparus pēc garšas.

Pēc vēlēšanās salātus dekorējiet ar zaļumiem. Pasniedz atdzesētus.

Padoms

Lai iegūtu košāku garšu, salātiem varat pievienot nedaudz citrona sulas vai ābolu sidra etiķa.

Pikantu cienītājiem salātiem var pievienot nedaudz aso piparu vai sinepju.

Dzīvesstils

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais