Ātrās biezpiena smalkmaizītes

© Publicitātes foto

Virtuves huligāns Pipars ir pārliecināts, ka sestdiena ir īstā diena, lai ceptu garšīgas lietas un lutinātu savus mīļos.

Šīs būs pasakaini garšīgas smalkmaizītes ar biezpiena-citrona krēmīgu pildījumu un, ja vēl to visu pārkaisa ar pūdercukuru, tad ir izcili!

SASTĀVDAĻAS (8 gb.):

1 gb. kārtainā bezrauga mīkla (400g)

180 g 9% krēmveida biezpiens

1 pac. vaniļas pudiņa pulveris (40g)

1 citrons

2 ēd.k. cukurs

pūdercukurs

PAGATAVOŠANA (30 min.):

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  2. Gatavo pildījumu. Pudiņa pulveri sajauc ar svaigi spiestu citrona sulu. Ja liekas, ka būs pa skābu, var izspiest sulu no pusītes un pievienot 1 ēd.k. piena. Tad pievieno biezpienu, cukuru un kārtīgi visu samaisa.
  3. Kārtaino mīklu izrullē uz darba virsmas. Vispirms sagriež to astoņos kvadrātos. Katram kvadrātam iegriež stūrīšus. Pa vidu liek pildījumu un uzloka iegrieztos stūrīšus uz augšu.
  4. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes. Jau gatavas smalkmaizītes pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

Rabarbers un panna cotta varētu šķist neparasta kombinācija, bet tie ir kā radīti viens otram. Maigā, krēmīgā panna cotta bāze ideāli kontrastē ar rabarberu skābenumu, radot desertu, kas ir gan izsmalcināts, gan atsvaidzinošs. Un, jā - to pagatavot ir vieglāk, nekā izklausās! Ar recepti dalās “The Guardian”.

Svarīgākais