Virtuves huligāns Pipars ir pārliecināts, ka sestdiena ir īstā diena, lai ceptu garšīgas lietas un lutinātu savus mīļos.
Šīs būs pasakaini garšīgas smalkmaizītes ar biezpiena-citrona krēmīgu pildījumu un, ja vēl to visu pārkaisa ar pūdercukuru, tad ir izcili!
SASTĀVDAĻAS (8 gb.):
1 gb. kārtainā bezrauga mīkla (400g)
180 g 9% krēmveida biezpiens
1 pac. vaniļas pudiņa pulveris (40g)
1 citrons
2 ēd.k. cukurs
pūdercukurs
PAGATAVOŠANA (30 min.):
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
- Gatavo pildījumu. Pudiņa pulveri sajauc ar svaigi spiestu citrona sulu. Ja liekas, ka būs pa skābu, var izspiest sulu no pusītes un pievienot 1 ēd.k. piena. Tad pievieno biezpienu, cukuru un kārtīgi visu samaisa.
- Kārtaino mīklu izrullē uz darba virsmas. Vispirms sagriež to astoņos kvadrātos. Katram kvadrātam iegriež stūrīšus. Pa vidu liek pildījumu un uzloka iegrieztos stūrīšus uz augšu.
- Cep cepeškrāsnī 20 minūtes. Jau gatavas smalkmaizītes pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
Vairāk receptes meklē, šeit