Suminot Tēva dienu, virtuves huligāns Pipars aicina pārsteigt tēvus, vectēvus un arī krusttēvus.
Šis ir ēdiens, kas nesagādās galvas sāpes, bet gan ļaus atzīmēt svētku dienu kā pienākas. Lai garda Tēva diena!
SASTĀVDAĻAS (6 porc.)
150 g musli
4-5 āboli
100 g sviests
kanēlis
“Spilva” karameļu mērce
PAGATAVOŠANA
1.Ābolus kārtīgi nomazgā, izgriež serdi un sagriež daiviņās. Daiviņas pārliek cepamā traukā un pārkaisa ar kanēli.
2.Bļodā ieber musli, pievieno mīkstu sviestu un ar rokām saberzē, līdz veidojas drupačas. Drupačas pārkaisa pāri āboliem. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 25 minūtes.
3.Siltus ābolus pārlej ar karameļu mērci.
4.Pasniedz ar saldējumu vai grieķu jogurtu. Karameļu mērces vietā var pievienot medu.
Padoms
Ābolu vietā var izmantot bumbierus.
Vairāk receptes meklē, šeit