Īpašais ēdiens no Pipara Tēva dienā

© Foto: publicitātes

Suminot Tēva dienu, virtuves huligāns Pipars aicina pārsteigt tēvus, vectēvus un arī krusttēvus.

Šis ir ēdiens, kas nesagādās galvas sāpes, bet gan ļaus atzīmēt svētku dienu kā pienākas. Lai garda Tēva diena!

Cepti āboli ar musli un kanēli

SASTĀVDAĻAS (6 porc.)

150 g musli

4-5 āboli

100 g sviests

kanēlis

“Spilva” karameļu mērce

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA

1.Ābolus kārtīgi nomazgā, izgriež serdi un sagriež daiviņās. Daiviņas pārliek cepamā traukā un pārkaisa ar kanēli.

2.Bļodā ieber musli, pievieno mīkstu sviestu un ar rokām saberzē, līdz veidojas drupačas. Drupačas pārkaisa pāri āboliem. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 25 minūtes.

3.Siltus ābolus pārlej ar karameļu mērci.

4.Pasniedz ar saldējumu vai grieķu jogurtu. Karameļu mērces vietā var pievienot medu.

Padoms

Ābolu vietā var izmantot bumbierus.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

Nieze, tūska, sāpes vai pat anafilaktiskais šoks – reakcijas uz kukaiņu dzēlieniem vai kodumiem var būt ļoti dažādas. Nereti pats notikums paliek nepamanīts, taču ādas reakcija vai citas pazīmes liecina, ka organisms saskāries ar kairinātāju. Kā laikus atpazīt kukaini, kas radījis kodumu, un kā pareizi rīkoties, lai mazinātu riskus veselībai, skaidro “Euroaptieka” klīniskā farmaceite Ksenija Lukjanova.

Svarīgākais