Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.
SASTĀVDAĻAS
2 ķiploki
1 kg vistas kāju
2 sīpoli
3 apelsīni
2 ēd.k. sinepes
3 ēd.k. olīveļļas
3 tējk. cukura
pustējk. sāls
100 g medus
pustējk. ķimenes
pustējk. kurkumas
pustējk. koriandra sēklas
pustējk. malti melnie pipari
1.Vispirms pagatavo marinādi: sajauc sinepes, sviestu, divu apelsīnu sulu, cukuru, sāli, medu, piparus, ķimenes, kurkumu un koriandru. Pēc tam iemarinē vistas kājas un atstāj uz stundu ledusskapī.
2.Vistas gaļu pārkaisa ar smalki sagrieztu ķiploku.
3.Sīpolu un atlikušo apelsīnu sagriež ripiņās un liek virsū vistas gaļai. To visu uz stundu liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, periodiski apziežot vistu ar marinādi.
4.Kad ēdiens gatavs, ņem ārā no krāsns. Pasniedzot, piedevas ieteicams pārliet ar marinādi un apelsīnu.