Kraukšķīga, sviestaina, mīksta, pikanta… Šai tomātu apgrieztai kukurūzas maizei ir viss. Šī recepte ir kukurūzas maizes prezentācija, kas paaugstinās ikvienu barbekjū vai pasniegšanas veidu līdz izsmalcinātai maltītei. To ir arī neticami viegli pagatavot.
Apgrieztā kūka satiekas ar kukurūzas maizi. Karamelizē tomātu šķēles pannā, pārklāj ar biezu kukurūzas maizes mīklu un cep. Kad maize ir atdzisusi, apgrieziet to uz šķīvja.
Ar maigu sviestu, samtaina un karamelizētām malām, tā ir pietiekami garšīga, lai to varētu ēst vēlās brokastis, kamēr tomātiem vēl ir sezona.
SASTĀVDAĻAS
150 g kukurūzas miltu
100 g miltu
1 ēdamkarote granulēta cukura
1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
1/2 tējkarotes cepamā soda
1/4 tējkarotes košera sāls
7 ēdamkarotes nesālīta sviesta, sadalīta
2 lielas olas, sakultas
1,5 glāzes zema tauku satura paniņas
1, 5 ēdamkarotes olīveļļas
1,5 ēdamkarotes brūnā cukura
1 liels sagriezts tomāts
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180° C.
Lielā bļodā saputo kukurūzas miltus, miltus, cukuru, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli. Noliek malā.
Mazā bļodiņā izkausē 4 ēdamkarotes sviesta. Sakuļ olas un paniņas. Ielejiet paniņu maisījumu miltu maisījumā un kārtīgi samaisa. Noliek malā.
Čuguna pannā uz vidējas uguns uzkarsē atlikušo sviestu un olīveļļu, līdz sviests ir izkusis.
Sviestu apkaisa ar cukuru un vāra 1 minūti.
Sakārto tomātu šķēles pannas apakšā un pagatavo 30 sekundes.
Ielej mīklu pannā, cep 30 līdz 35 minūtes vai līdz gatavs.
Izņem no krāsns un ļauj 10 minūtes atdzist. Pārliek pannu ar šķīvi un apgriež pannu otrādi, lai izņemtu kukurūzas maizi.
Pasniedz uzreiz vai istabas temperatūrā. Vislabāk, ja izbauda tajā pašā dienā.