Tomātu apgrieztā kukurūzas miltu maize

© Foto: depositphotos.com

Kraukšķīga, sviestaina, mīksta, pikanta… Šai tomātu apgrieztai kukurūzas maizei ir viss. Šī recepte ir kukurūzas maizes prezentācija, kas paaugstinās ikvienu barbekjū vai pasniegšanas veidu līdz izsmalcinātai maltītei. To ir arī neticami viegli pagatavot.

Apgrieztā kūka satiekas ar kukurūzas maizi. Karamelizē tomātu šķēles pannā, pārklāj ar biezu kukurūzas maizes mīklu un cep. Kad maize ir atdzisusi, apgrieziet to uz šķīvja.

Ar maigu sviestu, samtaina un karamelizētām malām, tā ir pietiekami garšīga, lai to varētu ēst vēlās brokastis, kamēr tomātiem vēl ir sezona.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS

150 g kukurūzas miltu

100 g miltu

1 ēdamkarote granulēta cukura

1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera

1/2 tējkarotes cepamā soda

1/4 tējkarotes košera sāls

7 ēdamkarotes nesālīta sviesta, sadalīta

2 lielas olas, sakultas

1,5 glāzes zema tauku satura paniņas

1, 5 ēdamkarotes olīveļļas

1,5 ēdamkarotes brūnā cukura

1 liels sagriezts tomāts

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180° C.

Lielā bļodā saputo kukurūzas miltus, miltus, cukuru, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli. Noliek malā.

Mazā bļodiņā izkausē 4 ēdamkarotes sviesta. Sakuļ olas un paniņas. Ielejiet paniņu maisījumu miltu maisījumā un kārtīgi samaisa. Noliek malā.

Čuguna pannā uz vidējas uguns uzkarsē atlikušo sviestu un olīveļļu, līdz sviests ir izkusis.

Sviestu apkaisa ar cukuru un vāra 1 minūti.

Sakārto tomātu šķēles pannas apakšā un pagatavo 30 sekundes.

Ielej mīklu pannā, cep 30 līdz 35 minūtes vai līdz gatavs.

Izņem no krāsns un ļauj 10 minūtes atdzist. Pārliek pannu ar šķīvi un apgriež pannu otrādi, lai izņemtu kukurūzas maizi.

Pasniedz uzreiz vai istabas temperatūrā. Vislabāk, ja izbauda tajā pašā dienā.

Dzīvesstils

Krāšņas vasaras puķes podos – balkonos, terasēs vai pie lieveņa – piešķir mājām īpašu šarmu. Tomēr, lai tās ziedētu ne tikai jūnijā, bet arī jūlijā, augustā un pat vēlāk, ir jāatceras viens būtisks noteikums – regulāra un pareiza mēslošana. Ar ūdeni vien nepietiek, jo katrā laistīšanas reizē barības vielas izskalojas. Laiks kļūt par savu puķu labāko draugu un dārzkopības detektīvu – ielūkosimies, ko un cik bieži podu puķes patiesībā vēlas, kopā ar “Home&Garden” dārzkopības ekspertiem.

Svarīgākais