Uz iesma grilēta forele

© Foto: publicitātes

Pipars stāsta, ka uz iesma grilēta forele ir pati senākā zivs pagatavošanas metode.

“Pirmais, kas ienācā prātā mūsu senčiem, latviešiem, - uzdurt zivi uz zariņiem un cept. Taču ne visas zivis tā var cept. Vislabāk izdosies gara, šaura zivs - nelielas foreles, jūras asaris, neliels zandarts.”

SASTĀVDAĻAS:

2 nelielas upes foreles

1 citrons

jebkuras sausās garšvielas zivij

sāls, pipari

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA:

1.Zivis izķidā (cenšoties negriezt pavisam pušu vēderu), atzvīņo. Zivi pārkaisa ar sāli un apslaka citrona sulu gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Uz darba virsmas uzber garšvielas un zivi apvārta no abām pusēm šajās garšvielās.

2.Grilu uzkarsē līdz 140-150 grādiem. Zivi uzdur uz iesma caur aci un liek uz grila cepties. Visu cepšanas laiku zivi groza.

3.Pasniedz ar citrona šķēlīti.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais