Gatavošanas padomi

26.aug
Absolūti visi ēd dārzeņus – pat cilvēki, kuriem negaršo brokoļi, noteikti ēd kartupeļus vai burkānus. Un, neskatoties uz to, ka mēs joprojām esam pieraduši termiski apstrādāt lielāko daļu dārzeņu, daži no tiem nav jāvāra.
25.aug
Jogurta ēšana pareizajā diennakts laikā var uzlabot gremošanu un atbalstīt zarnu mikrobiotu. Šo laika padomu ievērošana var palīdzēt gūt maksimālu labumu, saskaņā ar Verywell Health datiem, raksta DoctorPiter.
24.aug
Zivju konservi, piemēram, tuncis un lasis, ir lieliski pārtikas produkti. Tie ir ne tikai ērti un pieejami, bet arī bagātīgs svarīgu uzturvielu, piemēram, omega-3 taukskābju, avots, kas ir svarīgi smadzeņu veselības uzturēšanai, iekaisuma mazināšanai un, iespējams, sirds slimību riska samazināšanai.
23.aug
Maiga, kremīga un ārkārtīgi viegli pagatavojama melleņu siera kūka bez cepšanas ir īsts galda centrālais elements.
22.aug
Restorānu un viesnīcu zviedru galds var kļūt par saindēšanās ar pārtiku avotu sliktas higiēnas un nepareizas pārtikas uzglabāšanas dēļ. Kimons Andreass Karatzass, pārtikas mikrobioloģijas eksperts no Redingas Universitātes, sacīja, ka bufetes galdi bieži pārvēršas par "slimību perēkli".
22.aug
Ledusskapis šķiet drošākā vieta visam, ko gribam saglabāt svaigu, tomēr daži pārtikas produkti aukstumā zaudē garšu, aromātu un pat uzturvērtību. Dažiem tas maina tekstūru vai pat paātrina bojāšanos. Lūk, saraksts ar produktiem, kuriem aukstums nav draugs, un padomi, kur tos glabāt pareizi, kopā ar “thekitchn.com”.
21.aug
Banānu saldējums ir vienkāršākais deserts, ko var pagatavot mājās. To var padarīt interesantāku, pievienojot iecienītākās sastāvdaļas vai citus saldētus augļus.
20.aug
Šalotes, pieticīgs, bet dārgs sīpola brālēns, ko nevar vienkārši sasmalcināt bez atšķirības un zināšanām.
20.aug
Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.
19.aug
Mellenes ir bagātas ar vitamīniem un antioksidantiem. Uztura speciālisti uzsver par melleņu ieguvumiem veselībai.
19.aug
Lielākais pētījums ir atklājis, ka darba nedēļas saīsināšana līdz četrām dienām ievērojami uzlabo labsajūtu, raksta UNIAN.
18.aug
Šis auglis ir bagāts ar vitamīniem un antioksidantiem. Guavas auglim ir milzīga pozitīva ietekme uz organismu. Guava ir viens no barojošākajiem tropu augļiem.
17.aug
Kādi patiesībā ir iecienītākie kafijas dzērieni - kapučīno, latte vai makiato? Tās visas ir balstītas uz espreso, kura ieguvumus veselībai apstiprina zinātne. Tomēr dažas sastāvdaļas var krasi mainīt to ietekmi uz veselību un figūru.
16.aug
Meklējat svaigus, vienkāršus gurķu salātus? Šī Džeimija Olivera recepte iepriecinās, ja vēlaties ballītē pie grila pasniegt kaut ko atšķirīgu no makaronu salātiem ar majonēzi.
15.aug
Labas kartupeļu pankūkas, ko ēd atsevišķi vai ar piedevām, ir vienas no trim labākajām brokastīm. Ja jums patīk īpaši kraukšķīgi kartupeļu pankūkas, pamēģiniet tās pagatavot ar šo ierīci, iesaka thetakeout.com.
14.aug
Čia sēklas ir populārs superēdiens, taču to nepareiza kombinēšana ar noteiktiem produktiem var izraisīt diskomfortu kuņģa-zarnu traktā (KZT).
14.aug
Biedrības "Dzīvnieku brīvība" iniciatīvu "Brīvību vistām" par dējējvistu sprostu aizliegumu Latvijā parakstījuši vairāk nekā 30 000 cilvēku, aģentūru LETA informēja biedrība.
13.aug
Marinējumus noteikti var pagatavot mājās, pat ja neesat pats talantīgākais pavārs. Kā viegli marinēt jebkura veida dārzeņus?
12.aug
Vai var piešķirt vecām salātu lapām jaunu dzīvi ar pārvērtībām, kas uzlabotu salātu garšu?
12.aug
Mēs bieži saskaramies ar jautājumu - mazgāt olas, pirms liekam tās ledusskapī, vai ne? Atbilde nav vienkārša, jo viss atkarīgs no olas izcelsmes un noliktavas apstākļiem. Skaidro “Martha Stewart”.
11.aug
Apnikusi ierastā rutīna, kad runa ir par ceptiem dārzeņiem? Saldiniet tos ar seno gardumu, kas, iespējams, jau ir pieliekamajā.
11.aug
Māla trauki ir bijuši uzticami pārtikas uzglabāšanas palīgi jau gadsimtiem. Lai gan mūsdienās steidzīgajā ikdienā dominē stikla un plastmasas trauki, senās tradīcijas joprojām atrod vietu modernās virtuvēs. Māla traukiem piemīt daudzas unikālas īpašības – tiem ir dabiska gaisa cirkulācija, stabila temperatūra un ķīmisko vielu neesamība, kas padara tos par lielisku izvēli gan ikdienai, gan ilgākai pārtikas glabāšanai, raksta “The Spruce”.