Speltas kvieši ir bagātākais olbaltumvielu avots un ir viens no vecākajiem kultivētajiem graudiem uz planētas un patiesībā mūsdienu kviešu priekštecis.
Šokolādes trifelēm piemīt greznības atmosfēra, taču to pagatavošana atbaida lielāko daļu mājas saimnieču, bet patiesībā šo gardumu pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas.
Šīs vitamīnu kombinācijas ir vērts izmēģināt. Kādas produktu kombinācijas vajadzētu pievienot savam uzturam, lai uzlabotu dzīves kvalitāti un vispārējo labsajūtu.
Pieaugošās pārtikas cenas liek aizdomāties, kā ēst veselīgi, neiztērējot veselu bagātību. Labā ziņa – veselīgs uzturs ne vienmēr nozīmē eksotiskus superproduktus vai bioveikalus. Arī Latvijas veikalos un tirgos pieejami produkti, kas maksā mazāk par diviem eiro, bet satur vērtīgas uzturvielas. Lūk, septiņi ikdienišķi, bet uzturvērtībā nozīmīgi produkti, kurus vērts iekļaut ēdienkartē katru nedēļu, saskaņā ar “Eatright.org”.
Kad termometra stabiņš pārkāpj +30 grādu robežu, pēdējais, ko gribas darīt, ir stāvēt pie plīts. Smagās un karstās maltītes tikai palielina nogurumu un padara karstumu vēl grūtāk izturamu, tāpēc esam sagatavojuši 5 vienkāršas, veselīgas un atsvaidzinošas maltītes, ko vari pagatavot bez cepšanas un vārīšanas – ideāli piemērotas svelmainām vasaras dienām, kopā ar “EatingWell.com”.
Pārdošanas apjomi pēdējo četru gadu laikā ir pieauguši par 940%. Mačas tējas deficīts ir parādījies visā pasaulē, jo samazinājušies ražas apjomi un pārmērīgi pieaug tējas popularitāte sociālajos tīklos, ziņo The Washington Post.
Arbūzu parasti ēdam svaigu, gatavojam no tā limonādes un pat marinējam vai pievienojam salātiem, tomēr citās valstīs arbūzu ēšanas tradīcijas ir pavisam citas – cilvēki kombinē arbūzu ar sāli, prosciutto un citiem produktiem, raksta “unian.net”.
Pērļu grūbas, neskatoties uz savu vienkāršību, ir bagāti ar daudzām noderīgām īpašībām. Pēc gastroenterologa teiktā, tie ir nomizoti un pulēti mieži, kas ir bagāti ar B vitamīniem, magniju, dzelzi, kāliju un fosforu.
Ledusskapī stāv vakardienas vakariņas, un prāts saka – tās vēl mierīgi var apēst. Bet cik reižu ēdienu vispār drīkst sildīt? Un vai atkārtota sildīšana neietekmē ēdiena kvalitāti vai pat drošību? Skaidro “www.eatright.org”.
Garšvielas ir ēdienu dvēsele - tās piešķir aromātu, dziļumu un raksturu. Lielākā daļa cilvēku ikdienā izmanto ierastas garšvielas - tādus kā piparus, ķiploku, oregano vai paprika, bet pasaulē ir daudz mazāk zināmu garšvielu, kas var padarīt ēdienu īpašu un interesantu. Iepazīsim dažas neparastas garšvielas, ko ir vērts izmēģināt kopā ar “Seriouseats.com”.
Bagātīgi, sātīgi sautējumi vienmēr ir iecienīts ēdiens. Ja jūsu sautējums ir sanācis nedaudz par šķidru, pamēģiniet pievienot nedaudz šī pieliekamajā atrodamā pamatprodukta, lai iegūtu bagātīgāku garšu.
Vienkārša sastāvdaļa var pilnībā pārveidot pamata, iecienītāko tunča salātu recepti, īpašs ir šis spilgtais, aromātiskais un gardais garšvielu maisījums.
Pesto mērce no veikala var būt ātrs glābiņš vakariņām, taču reizēm tai pietrūkst garšas dziļuma vai svaiguma. Par laimi, ir vienkāršs veids, kā to uzlabot, raksta “Bon Appétit”.
Atri pagatavojamās nūdeles jeb ātri vārāmie “Ramen” tipa makaroni ir viens no populārākajiem “slinkajiem” ēdieniem – ātri, lēti un vienkārši. Bet tas nenozīmē, ka tām jāgaršo vienmuļi! Ar tikai dažiem papildinājumiem vari pārvērst šo maltīti par ko daudz bagātīgāku un gardāku, iesaka “Bon Appétit”.
Ir brīži, kad burkciņa vienkārši atsakās atvērties, un vāciņu nāksies sabojāt, taču daži patiešām efektīvi triki prasa tikai prātu, nevis spēku. Šeit ir vienkārši un droši veidi, kā tikt galā ar stingro vāciņu, raksta “Tasting Table”.
Ja vistas fileja tiek pagatavota nepareizi, tā var kļūt sausa un sīksta. Lai pagatavotu vārītu vistas fileju, ir svarīgi noņemt ādu un taukus, kā arī izmantot aukstu, tīru ūdeni un izvēlēties iecienītākās garšvielas.