Receptes

27.mar
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir olu ēšana un dažādas aktivitātes saistībā ar tām, taču vai zini, kādi ir populārākie mīti par olām un kuri no tiem ir patiesība?
27.mar
Kale (jeb lapu) kāposti ir zaļš lapu dārzenis, kas ir bagāts ar uzturvielām: tas ir bagāts ar A, C un K vitamīniem, šķiedrvielām un antioksidantiem. Kāpēc šāda veida kāpostus ir tik svarīgi iekļaut uzturā?
26.mar
Zivju pīrāgs, kas pazīstams arī kā zvejnieku pīrāgs (pildījums ir līdzīgs ganu pīrāgam, jo tajā izmantots kartupeļu biezenis), ir tradicionāls britu ēdiens, kura izcelsme ir Skotijā.
25.mar
Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Šefpavārs Juris Dukaļskis norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas.
24.mar
Franči cenšas baudīt dzīvi un rūpējas par tās kvalitāti, cik vien spēj, un šīs baudas neatņemama sastāvdaļa noteikti ir ēdiens.
22.mar
Sātīgs paēdiens kārtīgām pusdienām vai vakariņām. Zeltainas, bagātīgas garšas buķetes apveltītas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām.
20.mar
Šis smaržīgais un sātīgais ēdiens ir lieliski piemērots pavasarim. Lai ietaupītu laiku, var izmantot konservētus aunazirņus. Ja patīk ēdiena tekstūra, tad jāizmanto kaltēti aunazirņi, bet tad  būs nepieciešams mērcēšanas laiks. 
19.mar
Kišs (quiche) ir franču pīrāgs, kas sastāv no mīklas pamatnes, kas pildīts ar pikantu olu krēmu un siera, gaļas, jūras velšu vai dārzeņu gabaliņiem. Labi zināms variants ir quiche lorraine, kas ir ar bekonu. Kišu var pasniegt karstu, siltu vai aukstu.
18.mar
Ja liekas, ka aptrūcis iemeslu dzert zaļo tēju, tad šis būs gana labs arguments! Viena no biežākajām un sāpīgākajām vecuma pazīmēm ir osteoartīts, to kā izrādās var samazināt dzerot tieši zaļo tēju.
17.mar
Kāļi, rutki un rāceņi ir īsti ziemas dārzeņi, piedevām vēl ļoti garšīgi, veselīgi un daudzveidīgi izmantojami.
16.mar
Kā pagatavot ābolu pīrāgu? Sulīgs, aromātisks ābolu pīrāgs - recepte brīnišķīgai tējas cepšanai. Mūsdienu aizņemtajām mājsaimniecēm patīk ātri pagatavot vienkāršu ābolu pīrāgu.
16.mar
Bezrauga maize ir ideāls risinājums, ja nav laika rauga maizei ar ilgu rūgšanas laiku. Tai ir kraukšķīga, zeltaini brūna garoza, un tā iekšpusē ir mīksta un blīva.
15.mar
Plaucētas mīklas siera bumbiņas jeb gužēr cepumiņi ir franču virtuves klasika, Burgundijas reģionam raksturīgā uzkoda, ko gatavo, plaucētajai mīklai pievienojot rīvētu Ementāles, Comte vai Gruyere sieru.
15.mar
Lielisks, enerģisks dzēriens tiem, kas mīl zaļo tēju un vienmēr meklē jaunas garšas.
14.mar
Fermentācija ir process, kurā viela sadalās vienkāršā vielā. Mikroorganismi, piemēram, raugs un baktērijas, parasti spēlē lomu fermentācijas procesā, radot alu, vīnu, maizi, kimchi, jogurtu un citus pārtikas produktus.
13.mar
Sīpolu zupa, sīpolu kūka, sīpolu ievārījums, sīpolu pankūkas, sīpolu maize, sīpolu gredzeni.
12.mar
Aknas ir veselīgs produkts, kas satur lielu daudzumu olbaltumvielu un aminoskābju.
11.mar
Viena no visveselīgākajām ir burkānu kūka.
11.mar
Pildītas olas var pagatavot un rotāt ļoti daudzveidīgi, bet visām kopīgais – uz pusēm pārgriezta cieti vārīta ola, kur vidus sastāvdaļu kompozīcija, tāpat kā garša katrai, protams, ir citāda.
10.mar
Māksliniece Gundega Rancāne ir arī Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas direktore. Savā Facebook kontā viņa itin bieži publicē neordināru ēdienu receptes.
9.mar
Burrata ir itāļu govs piena siers, kas izgatavots no mocarellas un krējuma. Ārējais apvalks ir ciets siers, savukārt iekšpusē ir stracciatella un sarecēts krēms, piešķirot tam neparastu, mīkstu tekstūru. Tas ir raksturīgs Apūlijai.
9.mar
Bērzu sulas kā tradicionāls dzēriens tiek lietots daudzās valstīs, tostarp Amerikā, Kanādā, Krievijā, Ukrainā, Somijā un Ķīnā. Sulu var dzert neapstrādātu no koka vai dabiski raudzēt bērza alū (parasti bezalkoholiskais dzēriens, lai gan pastāv arī alkohola versijas).