Receptes

21.jūl 2024
Pipars ir pārliecināts, ka ir īstais laiks doties iepirkties uz tirgu, jo tur ir tik daudz jauno dārzeņu un zaļumu. Viss ir tik skaisti zaļš un vasarīgs! Gribās ēst veselīgāk un vieglāk. 
20.jūl 2024
Virtuves huligāns Pipars piekrīt, ka laiks mūsdienās ir dārgs, tāpēc piedāvā recepti, kur 20 minūšu laikā ir iespēja pagatavot garšīgu maltīti visai ģimenei. Pārliecinies pats!
19.jūl 2024
Tomātu un olu maisījums ir klasisks ķīniešu ēdiens, ko var apgūt ikviens. Ir tikai divas galvenās sastāvdaļas - tomāts un olas. Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem ķīniešu ēdieniem, taču patiesībā recepte ir tikai 100 gadus veca. Tikai 1900. gados ķīnieši gatavoja ēdienu no ārzemju produktiem, piemēram, tomātiem.
17.jūl 2024
Šo pikanto cūkgaļu gatavo apmēram pusotru stundu, tāpēc jārēķinās ar pavadīto laiku pie plīts. Pasniedz kopā ar rīsiem vai latviskā variantā ar frī kartupeļiem.
15.jūl 2024
Zaļajiem zirnīšiem ir ierobežots ēšanas laiks, tāpēc, kad tiem iestājas sezona, ir svarīgi izbaudīt šo gardumu pilnībā. Jaunās pākstis nav nepieciešams mizot – tās var vienkārši sagriezt šķērsām un nedaudz slīpi. Ja esat nolēmis izņemt zirņus, nesteidzieties atbrīvoties no pākstīm – tie ir lieliski piemēroti sagriešanai, tāpat kā jebkuri citi dārzeņi, bagātinot ēdienu ar šķiedrvielām.
14.jūl 2024
Svētdienai piestāv gardas un mazliet neierastākas garšas no virtuves huligāna Pipara, kurš uztic savu recepti Dzīvesstils lasītājiem.
13.jūl 2024
Pipars stāsta, ka tad, kad viņš dodas iepirkties uz tirgu, vienmēr iegādājas dārzeņus.  “Es nopērku jaunus dārzeņus un tad par veco pirkumu piemirstās. Vai arī biju kaut ko plānojis pagatavot, bet plāni mainās un dārzeņi paliek grozā skumt.”
12.jūl 2024
Vasara no dārza sniedz aromātisku garšaugu un salātu pārpilnību. Tie ir ne tikai bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, bet  sniedz arī svaigumu. Pētersīļi kalpo kā salātu pamatne, kam pievienoti tādi garšaugi kā dilles, piparmētras, baziliks, estragons un dažādi savvaļas augi – ja prot tos izmantot.
8.jūl 2024
Ja pamēģināsiet pagatavot šīs pankūkas, jūs nepārstāsit tās gatavot. Tās noteikti kļūs par jūsu iecienītākajām pankūkām.
7.jūl 2024
Pipars ir pārliecināts, ka vasarai piestāv un pienākas īpašs deserts vai uzkoda. Abos variantos, tas ir kaut kas fantastiski garšīgs.
7.jūl 2024
Laimīgi tie, kuriem lavandas dārzā aug kā paklājs. Tās ziedi ir ne tikai acij tīkami, bet arī ļoti noderīgi ikdienā.
6.jūl 2024
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka sviestmaižu uzkodu kūka būs pasakaini garšīga un vienkārša uzkoda.
5.jūl 2024
Sākotnējā ēdiena versija bija sēņu, kartupeļu un teļa gaļas sautējums, kas garšoja ar bešamela mērci un sieru.
3.jūl 2024
Rozmarīns satur antioksidantus, pretmikrobu un pretiekaisuma savienojumus. Tas var dot labumu veselībai, tostarp samazināt cukura līmeni asinīs un atbalstīt smadzeņu veselību.
2.jūl 2024
Vistas krūtiņa ir lielākais vistas gabals – un maigākā un baltākā vistas daļa. Vistas fileja ir viegli apstrādājama, un to var izmantot lielākajā daļā ēdienu recepšu.
1.jūl 2024
Ēdiens kļuvis slavens sociālajos medijos — ceptas kukurūzas ribiņas ar laimu un chipotle krēmu, Cotija sieru, koriandru un pētersīļiem.
1.jūl 2024
Nav noslēpums, ka jūnijā sociālajos tīklos bija manāmas visai karstas un spraigas diskusijas starp latviešiem un lietuviešiem. Iemels - aukstā zupa. Kam šis ēdiens pieder, kurš tad radīja recepti, kā arī, kuram galu galā šī zupa sanāk garšīgāka. Katrs, protams, aizstāvēja savu zemi un pārliecību.
30.jun 2024
Svētdienas bez pankūkām nav svētdienas turklāt jebkurā gadalaikā, arī vasarā. Tam piekrīt Pipars, kurš dalās ar pankūku recepti, kas būs ne tikai garšīga, bet arī veselīga.
29.jun 2024
Lai gan pekanrieksti bieži tiek izmantoti kā vienkārša pīrāga sastāvdaļa, pekanrieksti visa gada garumā ir pelnījuši vairāk vietu.
29.jun 2024
Ar prieku paziņojam, ka turpmāk ar garšīgām un sulīgi kraukšķīgām receptēm dalīsies virtuves huligāns Rojs Puķe, vairāk pazīstams kā Pipars.
28.jun 2024
Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.
26.jun 2024
Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.