“Dārzs” burkā – bez vārīšanas un sterilizācijas: garša un aromāts vienkārši ir ārpus pateiktā. Pagatavot kabaču ikrus mājās ir ļoti vienkārši, turklāt tie izrādās daudz garšīgāki nekā veikalā pirktie. Viss, kas jādara, ir sagriezt dārzeņus un sautēt tos, līdz tie ir mīksti.
Vasaras izskaņas ļoti garšīgā daudzpusīga mērce ar tomātiem, fenheli un baziliku pievieno makaroniem izcilu svaiguma niansi. Gatavojiet pie grila un noderēs gan vegāniem, gan gaļēdājiem.
Visticamāk, ka par šādu dzērienu tu dzirdi un redzi pirmo reizi, taču izrādās, ka “Asiņainajai Mērijai” ir konkurents. Pipars stāsta, ka “Asiņainā Baiba” ir bezalkoholisks kokteilis, kura pamatā ir tomātu sula ar dažādām piedevām.
Visas sastāvdaļas aug dārzā, tāpēc pastāv liela iespēja, ka nekas nebūs jāpērk. Salāti ir viegli pagatavojami, garšīgi un ļoti veselīgi. Viegli dārzeņu salāti ir ideāls ēdiens karstām dienām. Tas satur daudz šķiedrvielu, kas labi apmierina, turklāt dārzeņi lieliski uzsūcas un nepārslogo organismu, kas ir svarīgi labai veselībai.
Gaļas klaips ir cepts ēdiens no maltās gaļas, ko bieži pasniedz maizes klaipa formā. Lai gan daudzās klasiskajās gaļas klaipu receptēs galvenā sastāvdaļa ir liesa malta liellopa gaļa, var izmantot maltu cūkgaļu vai maltu tītaru. Diezgan izplatīta ir arī gaļas maisījuma izmantošana.
Pipars nāk klajā ar mūsdienu riekstiņu versiju. “Gadījās man riekstiņu formiņas. Un tad man gadījās recepte no oriģinālās riekstiņu pannas, no seniem padomju laikiem.
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šādu zupu vēl nebija ēdis. “Esmu pārliecināts, ka arī tev tas būs atklājums. Ļoti netradicionāla, interesanta aukstās zupas versija. Es pat teiktu īsta latviešu aukstā zupa.”
Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.
Šī ir sāļš cukini siera pīrāgs, kas ir parocīgs, lai sagatavotu daudz cukīni šķēlītes, lai pasniegtu daudziem cilvēkiem, neraizējoties ar smalkmaizīšu formiņām. Ir ekonomisks un ir daudz noslēpto dārzeņu.
Ideāli piemērots tiem, kas rūpējas par savu veselību un svaru. Salāti ar dārzeņiem un tortiljas čipšiem – vienkārša recepte, kuras gatavošana aizņem tikai 20 minūtes.