Grauzdiņš ar bumbieri un zilo sieru

© Foto: depositphotos.com

Grauzdiņi ātri pagatavojas un izrādās ļoti garšīgi. Gatavojiet tos daudz - tie uzreiz pazūd no galda. Starp citu, grauzdiņš der arī brokastīs.

SASTĀVDAĻAS (4 PORCIJĀM)

4 maizes šķēles

2 stingri aromātiski bumbieri

1 sarkanais sīpols

2 ēd.k. l. olīveļļa

80 g zilā siera

2 ēd.k. l. šķidrs medus

sāls

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Uzkarsē cepeškrāsni ar grilu līdz 180°C. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež 5 mm biezās šķēlēs. Sīpolu nomizo un sagriež 3-4 mm biezās šķēlēs, platā pannā uzkarsē 1 ēdamk. l. olīveļļu un apcep sīpolus uz vidējas uguns 5 minūtes. Tam vajadzētu sākt nedaudz karamelizēties. Pievieno pannā bumbierus un cep vēl 10 minūtes. Bumbieriem jākļūst mīkstiem, bet tie nedrīkst sadalīties. Pievieno šķipsniņu sāls un noņem pannu no uguns.

2.Maizes gabaliņus apsmērē ar olīveļļu un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Novietojiet cepešpannu zem uzkarsēta grila uz 2-3 minūtēm, līdz maize ir viegli zeltaina. Tikmēr ar dakšiņu sadrupina zilo sieru mazos gabaliņos.

3.Uz grauzdētas maizes liek bumbierus un sīpolus un pārkaisa ar sieru. Novieto grauzdiņus atpakaļ zem grila un cep, līdz siers sāk kust, 2 līdz 3 minūtes. Gatavos grauzdiņus izņem un pārlej ar tievu medus strūklu. Pārliek uz šķīvja un pasniedz karstu. Sieram var pievienot grauzdētus sasmalcinātus lazdu riekstus.

Dzīvesstils

Rudens ir laiks, kad dabā notiek strauja pāreja no vasaras siltuma uz aukstākiem un sausākiem apstākļiem. Līdz ar sezonas maiņu, mūsu āda bieži piedzīvo izmaiņas - tā kļūst sausāka, jutīgāka un dažkārt pat parādās pirmās zvīņošanās pazīmes. Tā kā rudenī āda kļūst īpaši uzņēmīga pret ārējiem faktoriem, ir svarīgi pielāgot ādas kopšanas rutīnu, lai saglabātu tās veselību un mitrumu līdz pat ziemai. Šeit ir pieci vienkārši veidi, kā uzlabot savu ādas kopšanu, pārejot uz vēsākiem mēnešiem, kopā ar “health.com”.