Brokastīs ceptas olas ar rukolu un šķiņķi

© Foto: pixabay.com

Pasniedziet brokastīs ceptas olas: palutiniet savus mīļos ar neparastu un garšīgu ēdienu. Starp citu, bērniem tas, visticamāk, ļoti patiks, pirmkārt, porciju formāta dēļ (mazos bieži vien biedē milzīgi ēdiena šķīvji), otrkārt, spilgtā izskata dēļ.

Šis nav tikai ēdiens, bet īsts tēlotājmākslas darbs, kur harmoniski apvienots dzeltens, balts, zaļš, sarkans! Nu tādas brokastis var pagatavot vien pusstundā.

SASTĀVDAĻAS (4 PORCIJĀM)

20 g sviests

4 šķēles šķiņķis

8 gb. ķiršu tomāti

150 g spināti

100 g siers

4 gb. olas

sāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ieeļļo četras olu krūzes ar sviestu. Šķiņķa šķēles sagriež plānās strēmelītēs. Vienlīdzīgi sadala pa veidnēm.

2.Nomazgā ķiršu tomātus un sagriež tos ceturtdaļās. Mazgā spinātus un labi nosusina, izklājot uz papīra dvieļiem. Sieru sarīvē uz rupjas vai vidējas rīves.

3.Ievietot spinātus un ķiršu tomātus veidnēs. Iesit katru olu pa vienai atsevišķā bļodā. Pēc tam uzmanīgi uzlej traukā ar šķiņķi un dārzeņiem.

4.Formiņu saturu pārkaisa ar rīvētu sieru. Liek uz cepešpannas un cep 15-18 minūtes. Baltumam vajadzētu sacietēt. Ļauj nedaudz atdzist (apmēram trīs minūtes) un pasniedz izceptās olas.

PADOMS

Pirms pasniegšanas izceptās olas apkaisa ar jebkādiem zaļumiem pēc garšas. Piemēroti pētersīļi, dilles vai rukola, kas ēdienam pievienos vieglas riekstu notis.

Brokastīs ceptas olas var pagatavot ar citu sastāvdaļu komplektu. Piemēram, šķiņķa vietā izmantojiet vārītu vistu vai šampinjonus, bet spinātus aizstāj ar mazām brokoļu rozetēm.