Prosas biezputra ar kolrābjiem un kariju

© Foto: depositphotos.com

Ir pierasts gatavot prosas putru ar ķirbi - tā, iespējams, ir vispazīstamākā prosa kombinācija ar dārzeņiem Bet kāpēc gan nepamēģināt ķirbi aizstāt ar kolrābjiem un pievienot košu krāsu, pievienojot karija pulveri?

Var izmantot arī zaļumus - kolrābju lapas, mangoldu, spinātus, lapu kāpostus. Vai pievienot piparus, tas ir gaumes jautājums. Bet ēdiens ar nedaudz garšvielu kļūst daudz košāks.

SASTĀVDAĻAS (4 PORCIJĀM):

1 glāze prosas

2 ēd.k. augu eļļa

1 ēd.k. karija pulveris

1 mazs sīpols

3 ķiploka daiviņas

1 mazs sarkanais čili pipars

1 ¼ tējk. sāls

170 g kolrābju

kolrābju, mangoldu, spinātu vai lapu kāpostu lapas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Sagatavojiet drupanu prosas putru no 1 tases prosas un 2 glāzēm ūdens, sāli pēc garšas.

2.Sīpolu sagriež kubiņos, sasmalcina ķiplokus un čili piparus.

3.Sagrieziet kolrābjus 1 cm kubiņos.

4.Zaļās lapas sagriež 1-1,5 cm platās sloksnēs.

5.Pannā uz vidējas uguns uzkarsē augu eļļu un pievieno karija pulveri, maisot, līdz tas eļļā izšķīst.

6.Pievieno sīpolu un sautē 2 - 3 minūtes, līdz tas ir mīksts.

7.Pievieno saspiestu ķiploku un čili piparu. Apkaisa ar sāli un vāra apmēram 1 minūti, līdz ķiploki sāk smaržot.

8.Pievieno sagrieztus kolrābjus un vāra 2 minūtes.

9.Pievieno sasmalcinātas lapas un vāra 2-3 minūtes, līdz tās savīst.

10.Pievieno prosu, samaisa un karsē prosas putru ar kolrābjiem un kariju apmēram 3 minūtes. Noņem no uguns.

11.Nogaršo gatavo ēdienu un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl sāli.

Atceries, kas notika...?

2024.gads

Dzīvesstils

Iemesls, kāpēc daudziem cilvēkiem negaršo auzu pārslas, var būt gluži vienkāršs - viņi nezina, kā tās labi pagatavot! Parasti, gatavojot putru, tiek izmantota tikai viena veida pārslas, bet britu šefpavārs April Blūmfīlds iesaka apvienot divus dažādus auzu veidus, raksta izdevums “Parade”.

Svarīgākais