Ēdiens būs maigs ar spilgti krēmīgu garšu, un kraukšķīgā garoza nevienu neatstās vienaldzīgu. Šī ceptu kartupeļu versija ir ideāli piemērota kā neatkarīgs ēdiens vai kā piedeva zivīm, gaļai vai dārzeņiem. Tas ir viegli un ātri pagatavojams.
Ja vēlas, kartupeļiem pēc garšas var pievienot šampinjonus, vārītu vistu, brokoļus, ziedkāpostus. Šis ir neparasts un garšīgs ēdiens, un ēdāji to novērtēs.
SASTĀVDAĻAS:
5-6 gab. lieli kartupeļi
300 gr vārīta vistas fileja
30 gr sviests
Sāls, pipari pēc garšas
2 daiviņas ķiploku
0,5 tējkarotes khmeli suneli
100 ml krējums 10%
100 gr siers
Zaļumi pēc garšas
PAGATAVOŠANA
Kartupeļus nomazgā, nomizo, sagriež plānās šķēlēs. Pārliek dziļā traukā. Vistas fileju smalki sagriež, pievieno kartupeļiem, sāli un piparus, pievieno garšvielas un smalki sarīvētu ķiploku.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180% grādiem, cepamtrauku ieziež ar sviestu. Kartupeļus liek veidnē, izlīdzina, pārlej ar krējumu, virsū uzrīvē sieru.
Liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm līdz tie kļūst zeltaini brūni. Apberiet ceptos kartupeļus ar zaļumiem.