Burrito ar šķiņķi un sieru – vienkārša Jaungada uzkoda

© Foto: pixabay.com

Noteikti pagatavojiet šo ēdienu! Grilēta šķiņķa un siera burrito ir garšīgs meksikāņu ēdiens, ko ir viegli pagatavot mājās. Pilnīgi visiem patiks šī uzkoda. Tas ir ātri, viegli un lēti pagatavojams.

SASTĀVDAĻAS:

4 gb. lavašs

200 g šķiņķis

150 g cietais siers

2 tomāti

1 sīpols

100 g skābais krējums

1 ķiploka daiviņa

augu eļļa cepšanai

sāls, pipari - pēc garšas

zaļumi (dilles, pētersīļi) - pēc izvēles

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Sagriež šķiņķi plānās šķēlēs. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Tomātus sagriež mazos kubiņos. Smalki sagriež sīpolu. Sasmalcina ķiplokus un zaļumus;

2.Pannā uzkarsē nedaudz augu eļļas un apcep sīpolus līdz zeltaini brūniem. Pievieno sasmalcinātus tomātus un sautē 2-3 minūtes. Tad pievieno šķiņķi un apcep vēl 2-3 minūtes. Beigās pievieno krējumu, ķiplokus, sāli un piparus pēc garšas. Samaisa un noņem no karstuma;

3.Novietojiet lavašu uz darba virsmas. Uz katras maizes liek kārtiņu pildījuma un pa virsu uzkaisa rīvētu sieru. Ritina lavašu, lai pagatavotu burrito;

4.Pannā uzkarsē augu eļļu. Apcep burrito no abām pusēm līdz zeltaini brūnam. Gatavos burrito pārgriež uz pusēm un pasniedz karstus. Ja vēlas, var garnēt ar zaļumiem.

Dzīvesstils

Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.

Svarīgākais