Gatavošanas padomi

28.sep
Ir lieliski sviesta aizstājēji, ko var veiksmīgi izmantot gan cepšanā, gan ikdienas maltītēs. Turklāt tie ir pieejami ikvienam, ziņo Verywell Health.
27.sep
Šie sezonālie pārtikas produkti, kas bagāti ar šķiedrvielām, antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām, palīdz pazemināt holesterīna līmeni un samazina aplikumu uzkrāšanās risku artērijās.
26.sep
Kāposti ir visveselīgākais rudens ēdiens; tie ir bagāti ar C vitamīnu, un to sulai piemīt pretiekaisuma iedarbība.
25.sep
Vai domājat, ka augļi vienmēr ir veselīgi? Esam pieraduši domāt par tiem, kā drošiem, bet izrādās, ka daži augļi var radīt slēptas briesmas.
24.sep
Ikvienam gadās dienas, kad nav laika vai spēka stāvēt pie plīts - tieši tad glābj pieliekamais, kurā allaž ir dažas “zelta rezerves” sastāvdaļas. Šie produkti ļauj pagatavot vakariņas ātri, lēti un garšīgi, neuztraucoties par sarežģītām receptēm, iesaka “Goodhousekeeping.com”.
24.sep
Papildus tam, ka ir jāpretojas vēlmei to mīcīt, perfekta maizes klaipiņa bez mīcīšanas pagatavošanai ir jāapgūst galvenās attiecības, kas slēpjas aiz tās garšīgi vienkāršajām sastāvdaļām.
23.sep
Vai zināt, kur mājas apstākļos jāglabā rieksti, lai tie pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigumu? Izrādās, ka daudzi cilvēki tos uzglabā saldētavā - vai šī metode strādā? Pēta žurnāls “Parade”.
22.sep
Šis ir viens no populārākajiem un pieejamākajiem augļiem. Kā saglabāt ābolos esošos vitamīnus līdz ziemai?
21.sep
Smiltsērkšķis ir īsts superēdiens. Smiltsērkšķis ir vitamīnu bumba ar unikālu sastāvu. Tas satur vairākas reizes vairāk C vitamīna nekā citrons.
21.sep
Ir kāds īpašs mierinājums, ko sniedz silta zupa – neatkarīgi no tā, vai tā ir vienkārša dārzeņu zupa, krēmīga biezzupa vai bagātīgs buljons. Zinātnieki un psihologi ir pētījuši šo fenomenu un secinājuši, ka silti ēdieni patiešām ietekmē mūs ne tikai fizioloģiski, bet arī emocionāli. Kāpēc tā? Skaidro “Kitchn”.
20.sep
Šī ātrā, tajā pašā dienā pagatavojamā marinēšanas tehnika ļaus atbrīvoties no stāvēšanas pie plīts un baudīt mājās gatavotus marinētus gurķus ar tām pašām sastāvdaļām tikai desmit minūtēs.
19.sep
Kartupeļu pankūku kūka ir vienkāršs veids, kā parastās kartupeļu pankūkas pārvērst izsmalcinātā ēdienā. Tā patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem, saka ukraiņu šefpavārs Ivans Jaņuks.
19.sep
Aizsaulē aizgājušais dizaineris Džordžo Armani deva norādījumus mantiniekiem pakāpeniski pārdot revolucionāro modes namu, ko viņš izveidoja pirms 50 gadiem, vai arī censties kotēt tā akcijas tirgū, teikts viņa testamentā, tādējādi aizsākot sacensību par viena no pasaulē pazīstamākajiem zīmoliem kontroli un veicot būtiskas pārmaiņas uzņēmumā, kas ļoti aizsargā savu neatkarību un itāļu saknes, ziņo reuters.com
18.sep
Mūsdienās tomāts ir izplatīts dārzenis - esam pieraduši to izmantot dažādos kulinārijas veidos, un ir grūti saprast, kāpēc cilvēki baidījās ēst tomātus. Taču pirms vairākiem gadsimtiem Eiropā šie sarkanie augļi tika uzskatīti par nāvējošiem, un tam bija pamatots iemesls, raksta “unian.net”.
18.sep
Saulespuķu sēklas ir pārāk mazas un pietiek laika, lai pilnībā sagremotu pirms tās nonāk aklās zarnas apvidū. Tādējādi tās nevar būt tiešs šā iekaisuma cēlonis. Ir kliedēts mīts par to, vai saulespuķu sēklas tiešām izraisa apendicītu. Domai, ka apendicītu izraisa saulespuķu sēklu ēšana, nav zinātniska pamata.
17.sep
Ja nekad iepriekš neesat gatavojis savus marinētos gurķus, tad varētu būt pārsteigts, ka ir īpašs sāls veids, kas īpaši paredzēts šim nolūkam, neatkarīgi no tā, vai marinējat gurķus vai bietes, vai marinējat pārsteidzoši pikantas jūras veltes, piemēram, garneles.
16.sep
Citrusaugļu miziņas nereti paliek pāri pēc sulu spiešanas vai ēdienu gatavošanas, un bieži vien tās vienkārši nonāk atkritumos. Taču tās ir vērtīgs resurss – aromātiskas, veselīgas un daudzpusīgas. Ar pareizu žāvēšanu un uzglabāšanu tās var kļūt par noderīgu sastāvdaļu gan virtuvē, gan mājas kopšanā. Vairāk par citrusaugļu mizas žāvēšanu un izmantošanu lasi thekitchn.com.
14.sep
Baravikas tiek uzskatītas par vienām no veselīgākajām sēnēm, pateicoties to bagātīgajam vitamīnu un minerālvielu sastāvam. Tomēr, kā brīdina eksperti, to lietošana uzturā var būt bīstama noteiktām cilvēku grupām. Kam vajadzētu atturēties no šīm sēnēm.
14.sep
Baltmaize ir ļoti pārstrādāts produkts. Tai ir mīksta tekstūra, bet tā satur vairāk cukura un mazāk uzturvielu nekā pilngraudu maize.
12.sep
Ikviens no mums pazīst šo sajūta – vakarā gribas kaut ko uzkost, bet prātā skan doma, ka tas var traucēt miegam. Tomēr ne visas vakara uzkodas ir kaitīgas! Gluži pretēji – noteikti produkti satur vielas, kas palīdz organismam atslābināties un veicina miega hormona melatonīna ražošanu. Atliek tikai zināt, ko izvēlēties, lai vakars noslēgtos ar saldu un mierīgu miegu. Iesaka “sleepfoundation.org”.
12.sep
Mīli šokolādi tieši no ledusskapja, tik aukstu kā arktiska vēsma? Bīstamā zona vai labākā uzglabāšanas vieta – uzzini, vai kādreiz vajadzētu atdzesēt šokolādi.
11.sep
Zinātnieki pierādījuši, ka šīs garšvielas ikdienas lietošana palīdz samazināt svaru un vidukļa apkārtmēru, īpaši cilvēkiem ar 2. tipa cukura diabētu un prediabētu, un tā ir kurkuma.