Dzīvojam skaisti

26.jun
Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.
26.jun
Apvienotās Karalistes ārsts Karans Rajans savā TikTok lapā dalījās ar vienkāršu triku, kas lielveikalu baltmaizi var pārvērst par barojošāku un veselīgāku alternatīvu, ziņo Tengri Life.
25.jun
Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.
25.jun
Veselas zivis ir ekonomiski izdevīgākas nekā to porcijās sadalītās zivis un, ja tās atstāj neskartas, tās gatavošanas laikā saglabā vairāk mitruma un garšas. Veselas zivs pagatavošana neaizņem vairāk laika nekā filejas vai steiku pagatavošana, un tā var iegūt ievērojami vairāk gaļas.
24.jun
Šajā atsvaidzinošajā sorbetā apvienojas skābie rabarberi, saldās meža zemenes un stiprais ingvers. Tas iegūst gludu konsistenci no nedaudz prosecco. Kā atsvaidzinošs deserts šis ir garšīgs un atspirdzinošs vasaras gardums, īpaši Līgo vakaram.
24.jun
Remdēt un veldzēt slāpes ir svarīgi, īpaši dienu pēc kārtīgas līgošanas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš ir pārliecināts, ka piparmētru limonāde būs tieši laikā.
23.jun
Viens no veidiem, kā pagatavot, aromatizēt un arī palielināt olu glabāšanas laiku, ir to marinēšana. Marinētām olām ir aizraujoša garša — atkarībā no garšvielām — un tās var glabāties līdz 10 mēnešiem.
23.jun
Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
22.jun
Ja vēl nezini, ko sarūpēt uz Jāņu galdam visai saimei, tad ņem padomu no virtuves huligāna Roja Puķes, kurš iesaka šogad galdā likt siera pīrāgu.
21.jun
Japānas pilsētas Mijamas bērnu klīnikas direktors Takafumi Kudo dalījās ar efektīvu paņēmienu svara zaudēšanai par 7-8 kilogramiem, ziņo Tengrinews.
20.jun
Straujiem soļiem tuvojas tradīcijām bagātākie latviešu svētki - Jāņi, tāpēc sāksim gatavoties tiem kopā.
20.jun
Jāņu svinības ir īpašs laiks – ar tradīcijām, maģiskiem nostāstiem un visdažādākajām aktivitātēm, tai skaitā svētku galda gatavošanu un Jāņu zāļu vākšanu. Kā baudīt svētkus pēc iespējas veselīgāk un izvairīties no tā, ka slikta pašsajūta izjauc svētku prieku?
19.jun
Tūlīt sāksies cukīni trakums! Sākam gatavoties un apgūt jaunas receptes, jo  pavisam drīz tev dos cukīni vai tos pats dāvināsi draugiem, paziņām un ne tikai.
19.jun
"Sabiedrības balsojumā noskaidroti labākie aizvadītā gada vegāniskie produkti. Par saviem iecienītākajiem jaunajiem augu produktiem patērētāji atzinuši marinētu tofu, augu “kaviāru”, karameļu un šokolādes proteīna dzērienu, ogu sojas jogurtu, pildītās “biezpiena” un tofu pakūkas, sīpolu čipsus un karameļu-brūkleņu saldējumu," ziņo Augi & Draugi projektu vadītāja Žanete Felsa.
16.jun
Vienkāršs, atsvaidzinošs dzēriens, kas ir lieliski piemērots vasarīgai pasēdēšanai. Lai iegūtu īpašu garšu, nomainiet minerālūdeni pret šampanieti.
15.jun
“Pētījumi liecina, ka indivīdiem, kuri ievēro bezglutēnu diētu, organismā bieži ir zems noteiktu vitamīnu līmenis, jo bezglutēnu miltu maisījumos un konditorejas izstrādājumos ir mazāk šķiedrvielu, dzelzs, B vitamīnu, cinka, magnija un kalcija nekā glutēnu saturošajos pārtikas produktos,” raksta extension.usu.edu.
15.jun
Neviens ēdiena šķīvis nesastāv tikai no vienas sastāvdaļas ar vienu atsevišķu garšas īpašību. Neaizmirstams ēdiens satur vairākas garšas un tekstūras, kas kopā veido veselumu.
14.jun
Proteīns šodien ir viena no apspriestākajām uzturvielām, kas vispār ir proteīns un kāpēc mums tas būtu jāuzņem? Uztura speciālisti vieš skaidrību, ka proteīns jeb olbaltumvielas ir nepieciešams ļoti daudziem procesiem mūsu organismā.
14.jun
“Mēs strādājam godīgi.” Trīs vārdi, kas raksturo uzņēmumu "Pica Lulū". Un tāda ir arī nākamā sarunas daļa – godīga, kas atklāj ne tikai uzņēmuma vērtību skalu, bet arī medaļas otro pusi.
14.jun
Droši vien esi dzirdējis, ka, lai būtu vesels, ir jāievēro veselīgs dzīvesveids un tā ir pareiza izpratne par to, kā dzīvot, strādāt, ēst, atpūsties un satikties ar citiem. Aplūkosim izpratni par ēst. Aplūkosim uzturvielām bagātas maltītes, kas noderēs visai ģimenei.
13.jun
Šie ir vieglie gurķu salāti ar sarkanajiem sīpoliem un vienkāršāko etiķa mērci. Šī ir viena no gardākajām gurķu salātu receptēm, inspiredtaste.net. Gurķu salātu recepte prasa tikai 6 sastāvdaļas. Tas ir tik vienkārši un garšo viegli un atsvaidzinoši. Pateicoties etiķa mērcei, šie salāti ir bez laktozes un bez majonēzes.
13.jun
Laiks un pacietība ir jebkuras izcilas zupas vai sautējuma pamatā. Protams, spiediena katls, piemēram, var burvju veidā pagatavot jūsu zupu vai sasautēt dārzeņus un olbaltumvielas kā nekas cits, taču joprojām ir jāvelta laiks, lai to visu sasmalcinātu.