Lai veselīgie, bet daudzu nemīlētie brokoļi kļūtu par jūsu maltītes gardāko sastāvdaļu, “express.co.uk” eksperti dalās ar ieteikumiem, izmantojot trīs vienkāršas sastāvdaļas, kuras jums, visticamāk, jau ir virtuvē.
Ir vecs joks par sēnēm: katra sēne ir ēdama, bet dažas ir ēdamas tikai vienu reizi. Lai gan sēnēm ir plašs kulinārijas, medicīnas un cits izmantošanas klāsts, ir dažas, ko nekad, nekad nevajadzētu likt mutē.
Viena no mūsdienās populārākajām izvēlēm cepšanas formām ir silikons, taču vai tas tiešām ir pārāks par citiem nepiedegošajiem cepšanas traukiem? Lūk, ko saka eksperti, raksta “Real Simple”.
Bekonu vislabāk baudīt svaigā veidā, tāpēc, zinot, kā pamanīt sabojātu bekonu un to pareizi uzglabāt, var novērst pārtikas izšķērdēšanu un pasargāt no pārtikas izraisītām slimībām.
Droši vien esat dzirdējuši, ka patiesi veselīgas pusdienas ir jāpagatavo pašam. Tomēr šis apgalvojums ir tikai daļēji patiess. Jā, savā virtuvē varat kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti un precīzi noteikt, ko pievienot savam ēdienam.
Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka regulāra tikai viena konkrēta ēdiena ēšana brokastīs var ievērojami samazināt resnās zarnas vēža attīstības risku, liecina pētījums, kas publicēts žurnālā Gut Biomes Reports.
Gastroenteroloģe Kristīna Lī brīdina par maz zināmām briesmām, kas saistītas ar rīsu un makaronu vārīšanu. Viņa sacīja, ka nepareiza šo pārtikas produktu uzglabāšana un apstrāde var izraisīt saindēšanos ar pārtiku, kas pazīstama kā "ceptu rīsu sindroms", raksta bristolpost.
Umami garša ir viena no noslēpumainākajām garšām, kuru ir diezgan grūti precīzi aprakstīt. Lai gan mēs saprotam, kas ir sāļš, salds, skābs vai rūgts, umami ir daudzpusīgāks. Par to, kas ir umami, skaidro “unian.net”.
Uztura speciāliste Melisa Nīvesa stāsta par čia sēklu ieguvumiem veselībai un iespējamām blakusparādībām. Šis populārais superprodukts ir bagāts ar šķiedrvielām, omega-3 taukskābēm, olbaltumvielām, minerālvielām un antioksidantiem.
Kafijai ir daudz brīnišķīgu piedevu - garšvielas, sīrupi un pat garšaugi. Tomēr ir daudzas izplatītas garšas, kuras nevajadzētu pievienot savai kafijai, pat ja tā šķiet laba ideja, stāsta barista Sofija Beamsa izdevuma “TastingTable”, nosaucit 12 kafijas piedevas, kuras lielākajai daļai cilvēku, visticamāk, nepatiks.
To, kā vārīt vistu olas, zina visi, jo nav nekā vienkāršāka kā iemest tās ūdenī, pagaidīt līdz sāk vārīties un vārīt 5 līdz 10 minūtes atkarībā no tā, kādu tekstūru vēlamies panākt.
Riekstu priekšrocības ir grūti pārvērtēt, ir svarīgi tikai ņemt vērā to augsto kaloriju saturu. Kādas ir dažāda veida riekstu īpašības un kas ir īpaši labvēlīgi kuņģim.
Pētnieku grupa no Vašingtonas štata universitātes ir atradusi veidu, kā palielināt pankūku uzturvērtību. Lai to izdarītu, parastie rafinētie milti jāaizstāj ar pilngraudu analogiem: griķiem, kvinoju, prosu un pilngraudu.
Granātābolu augļi, miza, eļļa, ekstrakts un sula var samazināt prostatas, urīnpūšļa, krūts, ādas, plaušu un resnās zarnas vēža attīstības risku, atklājuši zinātnieki no Švabi universitātes Pakistānā starptautiskās pētniecības grupas ietvaros.
Daudzi no mums ir saskārušies ar situāciju, kad pēc labām pusdienām tomēr gribas kaut ko saldu – tagad zinātnieki ir spējuši izskaidrot šo fenomenu. Maksa Planka Metabolisma pētniecības institūta veiktais pētījums, kas publicēts žurnālā Science, atklāja, ka smadzeņu mehānismi, kas ir atbildīgi par sāta sajūtu, izraisa arī vēlmi ēst desertu.
Šo simptomu nevar ignorēt. Liela vēlme ēst kādu raudzētu piena produktu, piemēram, biezpienu, var liecināt par dažu tauku, enzīmu vai baktēriju trūkumu gremošanas sistēmā.
Uzkodas rada pirmo iespaidu un nosaka īsto toni svinībām. Tās ne tikai remdē vieglu izsalkumu pirms pamatēdiena, bet arī kalpo kā savdabīgs tilts starp ikdienu un svētku atmosfēru.
Pēdējos mēnešos sociālajos tīklos popularitāti guvuši ingvera šoti, kuros tiek dalītas ar šī koncentrētā ingvera bāzes dzēriena receptēm un priekšrocībām, vēsta Marca.