Cukuru pazīstam, kā pārtikas produktu, kas ir salda, balta un kristāliska viela, ko izmanto ikdienā kā saldinātāju. Cukuru galvenokārt ražo no cukurniedrēm un cukurbietēm.
“Pica Lulū” dibinātāji - Elmārs Tannis, Pēteris Ruģelis un pāragri Viņsaulē aizsauktais Kaspars Sūniņš - un direktore Maija Zariņa ir personības, kuru vārdi uzņēmuma vēstures grāmatā rakstāmi ar lielajiem burtiem.
Daudzi cilvēki nevar iedomāties savu ēdienkarti bez siera un pievieno to gandrīz visiem ēdieniem. Katram siera cienītājam ir sava iecienītākā šķirne. Šie ēšanas paradumi veido personību un norāda uz personības iezīmēm.
Izmēģiniet šo garšīgo makaronu ēdienu, lai ātri un veselīgi pagatavotu pusdienas ar dārzeņiem. Ar zemu kaloriju daudzumu, ēdiens nodrošina šķiedrvielas, C vitamīnu un dzelzi.
“Daži cilvēki nevar patērēt govs piena produktus, alerģijas vai laktozes nepanesības dēļ. Citi cilvēki izvēlas nelietot govs pienu, jo viņi izvēlas augu izcelsmes produktus vai vegānu diētu,” raksta extension.usu.edu.
Roibuša tēju lieto jau 1700 gadus, taču tās ieguvumi veselībai ir atklāti tikai nesen. Šī tēja, kas iegūta no Dienvidāfrikas augu Aspalathus linearis raudzētām lapām, satur vairākas sastāvdaļas, kas uzlabo veselību.
Zaļumi ir unikāla iespēja padarīt uzturu ne tikai veselīgu, bet arī daudzveidīgu. Viss, kas nepieciešams, ir vienkārša sagatavošana, lai palīdzētu produktam parādīt savu garšu.
“Ikviens vismaz kādu reizi dzīvē ir prātojis, vai etiķete, uz kuras ir rakstīts “pilngraudi”, “daudzgraudi” un “dabīgi”, atbilst patiesībai. Turklāt mūsdienās, kad veikalu plaukti ir raibāki par raibu, ir viegli apjukt,” raksta extension.usu.edu.
Vīna un siera harmoniskas kombinācijas tēma ir daudz apspriesta. Nepareiza izvēle var izkropļot abu produktu garšu un samazināt maltītes baudījumu. Kā nepieļaut kļūdas šajā delikātajā lietā?
Igauniju no trim pusēm ieskauj jūra un kurā ir vairāk nekā pusotrs tūkstotis salu. Ik gadu Baltijas jūras austrumu piekraste piesaista jaunas pieredzes meklētājus no visas pasaules.
“Uztura tauki bieži tiek pārprasti, kas rada nepareizus priekšstatus par to lomu uzturā un to ietekmi uz veselību. Zinātniskie pētījumi ir devuši lielāku izpratni par saistību starp dažāda veida uztura taukiem un to ietekmi uz mūsu labklājību,” raksta extension.usu.edu.
Runājot par sezonas produktiem, nekas nevar pārspēt pavasari. Atvadieties no vēsajiem laikapstākļiem un tumšajiem vakariem un sveiciet dzīvīgumu un krāsas ar sauli un svaigiem zaļajiem produktiem.
Neskatoties uz vārdu “Himalaji” nosaukumā, rozā sāls tiek iegūta galvenokārt Pakistānā. Šis sāls veids ir veselīgāks galda sāls aizstājējs. Bet vai tā ir?
Gurķa lielākā stiprā puse ir arī tā Ahileja papēdis. Gurķis ir ūdeņains. Tiešām ūdeņains. Pozitīvi ir tas, ka tas padara to atsvaidzinošu un atvēsinošu, ideāls kokteiļos vai smūtijos. Negatīvā puse ir tāda, ka sasmalcināti vai šķēlēs sagriezti gurķi ir bīstami, jo var padarīt visu, kas atrodas to tuvumā, mitru un nožēlojamu.
Gaspačo, visu nevārīto zupu vectēvam, ar smūtiju ir kopīgas vairākas lietas. Tas ir auksts, biezs šķidrums, kas satur nogatavojušos, sulīgus produktus. To pagatavo blenderī, raksta slate.com.
Sestdien, 1. jūnijā, Lietuvas galvaspilsētu Viļņu atkal pārņems rozā ekstravagance – tur jau otro reizi notiks «Pink Soup Fest», kas godina Lietuvas ikonisko delikatesi – auksto rozā zupu.
Vai esat kādreiz pamodies ar skābu garšu mutē? Vai arī mēģinājis pārvarēt kutinošu klepu pirms gulētiešanas? Pie vainas var būt skābes reflukss jeb atvilnis.